Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ Δήμος Θεσσαλονίκης στη Διάσκεψη Κορυφής της Ομοσπονδίας Πόλεων Παγκόσμιου Τουρισμού
City breaks

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη Διάσκεψη Κορυφής της Ομοσπονδίας Πόλεων Παγκόσμιου Τουρισμού

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2013 στην Ομοσπονδία Πόλεων Παγκόσμιου Τουρισμού (World Tourism Cities Federation), που εδρεύει στο Πεκίνο με σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην πόλη και το άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές όπως η Κίνα.

Στη διάσκεψη κορυφής των 100 και πλέον δημάρχων και εκπροσώπων των πόλεων παγκοσμίου τουριστικής φήμης που είναι μέλη της Ομοσπονδίας Πόλεων Παγκόσμιου Τουρισμού (World Tourism Cities Federation) η οποία πραγματοποιείται από χθες Τετάρτη 11 έως και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 στο Πεκίνο, συμμετέχει φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Πόλεων Παγκόσμιου Τουρισμού (World Tourism Cities Expo), η οποία πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 9 έως και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 στο Wangfujing Commercial Street της κινεζικής πρωτεύουσας.

Το Δήμο Θεσσαλονίκης που προσκλήθηκε να συμμετάσχει δωρεάν στη διοργάνωση εκπροσωπεί ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων κ. Σπύρος Πέγκας. Στόχος της διάσκεψης είναι να δώσει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες, μεταξύ αυτών και τη Θεσσαλονίκη, να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν σχετικά με την ανάπτυξη της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, σημείωσε ο κ. Πέγκας. Πρόσθεσε ότι “η συνάντηση αποτελεί μια ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη να καταγραφεί στον πίνακα της παγκόσμιας κατάταξης των τουριστικών πόλεων, αλλά και να υιοθετήσει έναν κοινά αποδεκτά κώδικα συμπεριφοράς για τις υπηρεσίες τουρισμού”.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2013 στην Ομοσπονδία Πόλεων Παγκόσμιου Τουρισμού (World Tourism Cities Federation), που εδρεύει στο Πεκίνο με σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος στην πόλη και το άνοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές όπως η Κίνα και θεωρείται ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας καθώς αποτελεί μία από τις 50 πρώτες πόλεις-μέλη του διεθνή τουριστικού οργανισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024