Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΧωρίς τουριστικά λεωφορεία οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη λόγω οφειλών του Δημοσίου

Χωρίς τουριστικά λεωφορεία οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη λόγω οφειλών του Δημοσίου

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης προχωρά σε κινητοποιήσεις λόγω οφειλών, με αποτέλεσμα τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών.

Τα τουριστικά λεωφορεία, που μεταφέρουν περίπου 6.500 μαθητές των νομών Θεσσαλονίκης, Κικλίς και Χαλκιδικής στα σχολεία τους, έχουν διακόψει τα δρομολόγιά τους από προχθές, Τετάρτη, καθώς ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης προχωρά σε κινητοποιήσεις λόγω οφειλών.

Όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος, οι οδηγοί και ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων είναι απλήρωτοι για όλο το 2012, ενώ τους ζητήθηκε να υπογράψουν παράταση σύμβαση με μειώσεις 40%-70% στις αμοιβές τους.

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας – Θράκης καταγγέλλει ακόμα, ότι ενώ έχουν ενημερωθεί ότι έχουν βρεθεί να χρήματα για να πληρωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, δεν μπορούν να εκταμιευθούν, γιατί δεν υπάρχει διευθυντής στην αρμόδια υπηρεσία και ο αναπληρωτής διευθυντής δηλώνει αναρμόδιος για να υπογράψει.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Μιχαήλ Πεζίκογλου, “ουσιαστικά, από το υπουργείο ζητείται περαιτέρω μείωση της αμοιβής μας, σαν να λέμε για παράδειγμα ότι ένα δρομολόγιο κόστους 100 ευρώ μέχρι τον Ιούνιο, θα πληρώνεται τώρα 26 ευρώ. Δεχόμαστε να παραταθούν οι συμβάσεις μας με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που προέβλεπε η τροπολογία για την παράτασή τους. Η τροπολογία ήδη προέβλεπε, στις 30/6/2013, μείωση 17%, αλλά δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία περαιτέρω πτώση στο κόστος των δρομολογίων, όπως προβλέπει η ΚΥΑ 24001/11-06-2013. Μέχρι να βρεθεί λύση στο αίτημά μας και μέχρι να δημοσιευτεί το ΦΕΚ, καθώς και η απόφαση αναδρομικής ισχύος για τις μεταφορές που θα πραγματοποιηθούν πριν από την υπογραφή της σύμβασης, δεν πρόκειται να δεχτούμε την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μεταφοράς”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024