Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ ναυαρχίδα του στόλου της Emirates, το Airbus A380, στην Αθήνα
Αεροπορικές εταιρείες

Η ναυαρχίδα του στόλου της Emirates, το Airbus A380, στην Αθήνα

Στους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, η Emirates μετέφερε περισσότερους από 120.000 επιβάτες στο δρομολόγιο Αθήνα – Ντουμπάι.

Η Emirates έφερε τη ναυαρχίδα του στόλου της, το αεροσκάφος Airbus A380 στην Αθήνα για μία και μοναδική πτήση στις 15 Σεπτεμβρίου 2013.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη προγραμματισμένη πτήση του Α380 προς την Αθήνα, και τονίζοντας περαιτέρω τη δέσμευσή της προς την ελληνική αγορά, η πτήση με αεροσκάφος Α380 πραγματοποιήθηκε με στόχο να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση του δρομολογίου Ντουμπάι-Αθήνα.

Η Emirates διατηρεί μακροχρόνιους δεσμούς με την Ελλάδα, αποτελώντας μια σημαντική αγορά για την αεροπορική εταιρεία. Στα 17 χρόνια παρουσίας της στη χώρα, η Emirates έχει συμβάλει στην ενίσχυση του εισερχόμενου κι εξερχόμενου τουρισμού, μέσω του εκτεταμένου παγκόσμιου δικτύου προορισμών της.

Στους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, η Emirates μετέφερε περισσότερους από 120.000 επιβάτες στο δρομολόγιο Αθήνα-Ντουμπάι. Ιδιαίτερα τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, η Αθήνα, ως προορισμός, παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση επιβατικής κίνησης, σημειώνοντας άνοδο κατά 25% και 64%, αντίστοιχα.

Το Μάιο, πραγματοποιήθηκε αναβάθμιση του αεροσκάφους στο δρομολόγιο Αθήνα-Ντουμπάι, με την ένταξη του αεροσκάφους Boeing 777, αυξάνοντας τη χωρητικότητα κατά 60%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Με την αύξηση χωρητικότητας του αεροσκάφους και την πληρότητα των προγραμματισμένων πτήσεων της Emirates για τους επόμενους μήνες να αγγίζει το 90%, το αισιόδοξο σενάριο για τον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα το 2013 επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά.

“Η Αθήνα αποτελεί πολύ σημαντικό προορισμό για την Emirates και οι μακροχρόνιοι τουριστικοί και επιχειρηματικοί δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ επιβεβαιώνουν τη σημασία της”, δήλωσε ο Mohammad Sarhan, διευθυντής της Emirates σε Ελλάδα και Αλβανία. “Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να λαμβάνουμε τέτοιο ενδιαφέρον κι εμπιστοσύνη από τους Έλληνες επιβάτες και βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η ικανοποίηση της αυξημένης ζήτησης για ταξίδια προς την Αθήνα, ως τουριστικό προορισμό. Οι πελάτες μας στην Αθήνα είχαν για μία ακόμα φορά την ευκαιρία να βιώσουν τις παγκοσμίου επιπέδου υπηρεσίες και καινοτομίες που προσφέρει το αεροσκάφος Airbus A380, κάνοντας το ταξίδι πιο άνετο και απολαυστικό για τους επιβάτες όλων των θέσεων”, πρόσθεσε ο κ. Sarhan.

Η Emirates αποτελεί το μεγαλύτερο διαχειριστή αεροσκαφών Α380 στον κόσμο. Στον υπάρχοντα ισχυρό στόλο 36 αεροσκαφών τέτοιου τύπου, η αεροπορική έχει άλλα 54 αεροσκάφη Α380 σε παραγγελία.

Ο πλήρης κατάλογος προορισμών που πραγματοποιούνται από αεροσκάφος Α380 περιλαμβάνει: Ντουμπάι, Άμστερνταμ, Ώκλαντ, Μπανγκόκ, Πεκίνο, Χονγκ Κογκ, Τζέντα, Κουάλα Λουμπούρ, Λονδίνο (Χίθροου), Μάντσεστερ, Μελβούρνη, Μόσχα, Μόναχο, Νέα Υόρκη (JFK), Παρίσι, Ρώμη, Σεούλ, Σιγκαπούρη, Σαγκάη, Σύδνεϋ και Τορόντο.

Στους επόμενους μήνες, το δίκτυο προορισμών του Α380 θα επεκταθεί προς Μπρισπέιν (1 Οκτώβριου), Λος Άντζελες (2 Δεκεμβρίου), Μαυρίκιο (16 Δεκεμβρίου), Ζυρίχη, από 1η  Ιανουαρίου 2014 και Βαρκελώνη, από 1η Φεβρουαρίου 2014.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024