Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΚορυφαίοι και καταξιωμένοι αθλητές παρόντες στο Navarino Challenge
Navarino Challenge

Κορυφαίοι και καταξιωμένοι αθλητές παρόντες στο Navarino Challenge

Ο Dean Karnazes έτοιμος για την συμμετοχή του στον πρώτο μαραθώνιο ενημέρωσης για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και ευαισθητοποίησης για την παιδική παχυσαρκία, 'Navarino Challenge' – μαζί του, πολλοί γνωστοί Έλληνες αθλητές.

Εν αναμονή της άφιξης του Dean Karnazes, ο οποίoς θα βρεθεί και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ξεκινά και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο μαραθώνιο ενημέρωσης για τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και ευαισθητοποίησης για την παιδική παχυσαρκία, του “Navarino Challenge”.

Το “Navarino Challenge” θα τιμήσουν με την παρουσία τους, πολλοί κορυφαίοι και καταξιωμένοι αθλητές. Μεταξύ άλλων, στον αγώνα θα συμμετέχουν οι κορυφαίοι αθλητές του μαραθωνίου, Τίνα Κεφαλά, Μιχάλης Παρμάκης και Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, καθώς και ο Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής της κολύμβησης, Σπύρος Γιαννιώτης.

Μέσα από τους τρεις διαφορετικούς αγώνες (τρεις διαδρομές) που θα διεξαχθούν από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου 2013 -με τη συμμετοχή του Dean Karnazes σε όλες- άνθρωποι όλων των ηλικιών θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη φιλοξενία και τη μοναδική φύση των μεσσηνιακών και αρκαδικών περιοχών.

Ο μαραθώνιος “Navarino Challenge” θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου. Το Πανεπιστήμιο, καθώς και ο υπερμαραθωνοδρόμος Dean Karnazes, θα συμβάλλουν στις εκδηλώσεις και ομιλίες που θα διοργανωθούν, με στόχο την ευαισθητοποίηση γονέων και μαθητών για την παιδική παχυσαρκία και τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής.

Η επιλογή της Πελοποννήσου για τη διεξαγωγή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς λόγω της βιοποικιλότητάς της αλλά και της παράδοσής της, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της Μεσογειακής και υγιεινής διατροφής. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι η Κορώνη έχει επιλεγεί ως Εμβληματική Κοινότητα της Ελλάδας για τη Μεσογειακή διατροφή.

Οι διαδρομές του μαραθώνιου “Navarino Challenge” έχουν ως εξής:  

  • Διαδρομή 1 – Σιλίμνα – Τρίπολη (απόσταση: 6,8 χλμ.)
  • Διαδρομή 2 – Αρχαία Μεσσήνη – Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης (απόσταση: 21,1 χλμ. – Ημιμαραθώνιος)
  • Διαδρομή 3 – Πύλος – Costa Navarino (απόσταση: 15 χλμ.)

Επίσημοι χορηγοί, του “Navarino Challenge” είναι η ΟΠΑΠ ΑΕ και η εταιρεία The North Face. Αρωγοί είναι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης, ενώ ο αγώνας τελείται με την υποστήριξη της HLB Hellas ΑΕ και της εταιρείας Chiquita.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024