Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Etihad Airways παραγγέλνει τους πρώτους προσομοιωτές για Airbus A380 και Boeing 787
Αεροπορικές εταιρείες

Η Etihad Airways παραγγέλνει τους πρώτους προσομοιωτές για Airbus A380 και Boeing 787

Η Etihad Airways έχει παραγγείλει συνολικά τους εξής προσομοιωτές πτήσης: τρεις Boeing 787, ένα Airbus A380, ένα Airbus A350, και δύο Airbus A320, όλοι από τη σειρά CAE 7000.

Η Etihad Airways, ο κρατικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αγόρασε επτά state-of-the-art προσομοιωτές ολοκληρωμένης πτήσης (Full Flight Simulators-FFS) που θα βρίσκονται στην ιδιόκτητη κορυφαία ακαδημία εκπαίδευσης στο Άμπου Ντάμπι.  

Η συμφωνία με τον Καναδό κατασκευαστή αξιολογήθηκε σε περισσότερα από $200 εκατ., προτεινόμενη τιμή λιανικής, και περιλαμβάνει τους προσομοιωτές πτήσης για Airbus A380 και Boeing 787 με στόχο την υποστήριξη των αναπτυσσόμενων αναγκών εκπαίδευσης της Etihad Airways.   

Η Etihad Airways έχει παραγγείλει συνολικά τους εξής προσομοιωτές πτήσης: τρεις Boeing 787, ένα Airbus A380, ένα Airbus A350, και δύο Airbus A320, όλοι από τη σειρά CAE 7000. Οι παραπάνω προσομοιωτές θα προστεθούν στους τέσσερις της εταιρείας: ένα Boeing 777, ένα Airbus A320 και δύο Airbus A330/340s.

Ένα έργο επέκτασης πολλών εκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποιείται επί του παρόντος στην ακαδημία εκπαίδευσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του Νοεμβρίου με την παράδοση του πρώτου προσομοιωτή πτήσης Α320 τον ίδιο μήνα. Οι υπόλοιποι προσομοιωτές θα παραδοθούν κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών.  

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε σχετικά: “Οι ανάγκες εκπαίδευσης πιλότων τόσο για την Etihad Airways όσο και για τους συνεργάτες της συμμαχίας μας, θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται και με αυτούς τους προσομοιωτές ολοκληρωμένης πτήσης εξασφαλίζουμε την κατάλληλη τοποθέτησή για την επόμενη φάση της επέκτασής μας. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας και στην ασφάλεια των επιβατών μας. Μέσω αυτής της συμφωνίας θα χρησιμοποιούμε τις πιο προηγμένες τεχνολογίες κατάρτισης για το ευρύτερο φάσμα των αεροσκαφών.

Πραγματοποιούμε κατασκευαστικές εργασίες στην ακαδημία εκπαίδευσης για το διπλασιασμό του μεγέθους της με στόχο τη στέγαση 11 προσομοιωτών πτήσης μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο”.

Η συμφωνία με την CAE περιλαμβάνει αρκετές υπηρεσίες για τους εξομοιωτές πτήσης και αποκλειστική δεκαετή συμφωνία εξοπλισμού εκπαίδευσης και υπηρεσιών. Τα μηχανήματα εκπαίδευσης πτήσης περιλαμβάνουν προσομοιωτές CAE Simfinity Airbus Pilot Transition και ολοκληρωμένες διαδικασίες CAE Simfinity.

Η CAE θα συνεχίσει να εκσυγχρονίζει και να διαμορφώνει με τελευταία τεχνολογία τους προσομοιωτές πτήσης που διαθέτει η Etihad Airways περιλαμβάνοντας το οπτικό σύστημα CAE Tropos 6000 XR.

Ο Arif Lalani, πρέσβης του Καναδά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε: “Αυτή η μακροχρόνια συμφωνία μεταξύ της Etihad Airways και CAE αναδεικνύει τις οικονομικές ευκαιρίες που προκύπτουν από τις ισχυρές και καινοτόμες εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Είμαι περήφανος που η Καναδική προσομοίωση και η τεχνολογία εκπαίδευσης και εξειδίκευσης της CAE θα συνεχίσει να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο υποστήριξης των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών εκπαίδευσης της Etihad Airways”.

Ο Νικ Λεοντίδης, πρόεδρος CAE, Προϊόντων Civil Simulation, Εκπαίδευσης και Υπηρεσιών, πρόσθεσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε να επεκτείνουμε τη σχέση μας με την Etihad Airways, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου και να υποστηρίζουμε τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες της στην εκπαίδευση πιλότων.

Η εκζήτηση των προσομοιωτών ολοκληρωμένης πτήσης και η τεχνολογία του λογισμικού είναι συναρπαστική και θα εξυπηρετήσουν εξαιρετικά την αεροπορική και τους συνεργάτες της για την επόμενη δεκαετία”.

Η Etihad Airways διαθέτει στόλο 77 Airbus και Boeing μικρών και μεγάλων αεροσκάφων, και περισσότερα από 90 αεροσκάφη υπό παραγγελία, συμπεριλαμβανομένων 41 Boeing 787-9 Dreamliners και 10 Airbus 380s, το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024