Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑύξηση 17% των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα
Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής

Αύξηση 17% των Γάλλων τουριστών στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια ημερίδας στα πλαίσια της τουριστικής έκθεσης TOP RESA στο Παρίσι δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες εταίρους να παρουσιάσουν σε Γάλλους δημοσιογράφους τον προορισμό τους, αλλά και τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί για την προώθηση του οικολογικού σήματος Eco Label στη Μεσόγειο.

Μια ακόμη προβολή του “πράσινου” δυναμικού των ξενοδοχείων της Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε στην έκθεση TOP RESA (23-27/09/2013) στο Παρίσι, η οποία απευθύνεται στους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.

Η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής συμμετέχοντας μέσω του Ινστιτούτου Τουριστικής Ανάπτυξης Μακεδονίας ως εταίρος στο έργο ShMILE II: “From the experimentation to the diffusion of Ecolabel in the Mediterranean”, συμμετείχε με stand μαζί με εκπρόσωπους φορέων του τουρισμού από τη Γαλλία, Ιταλία και Ιορδανία.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: “Βιώσιμη ξενοδοχειακή αγορά: Έξυπνη κίνηση μάρκετινγκ ή μελλοντική επένδυση;” Κατά τη διάρκεια της ημερίδας δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες εταίρους να παρουσιάσουν σε Γάλλους δημοσιογράφους τον προορισμό τους, αλλά και τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα για την προώθηση του οικολογικού σήματος Eco Label στη Μεσόγειο καθώς και να απαντηθούν ερωτήματα όπως:

  • Τι είναι ένα οικολογικό ξενοδοχείο, και ποιές είναι οι υπάρχουσες περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις στην αγορά;
  • Ποιες είναι οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που σχετίζονται με αυτό το θέμα;
  • Ποιες είναι οι προσδοκίες των πελατών από ένα πράσινο ξενοδοχείο;
  • Ποιες είναι οι νέες προοπτικές για την τουριστική αγορά;

Εκ μέρους της Ελλάδας η διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ στο Παρίσι κα Νέλα Τυλιανάκη-Βερνιέ παρουσίασε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για την τουριστική κίνηση από τη Γαλλία προς την Ελλάδα, μιλώντας για μια αύξηση της τάξης του 17% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η υπεύθυνη Συντονισμού της ΕΞΧ και του ΙΤΑΜ για το πρόγραμμα ShMILE II κα Ντάνια Λυρτζή παρουσίασε τη Χαλκιδική.

Το έργο ShMILE II βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και υποστηρίζεται από ένα δυναμικό σχήμα εταίρων που προέρχονται από την Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ιορδανία, Αίγυπτο και Τυνησία. Χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ENPI CBC Mediterranean Sea Basin Program 2007 – 2013” και αναμένεται να ολοκληρώσει επιτυχώς τις δράσεις του τους πρώτους μήνες του 2014.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024