Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορές'Άνοιγμα' των αιθέρων στην Κύπρο ζητά ο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ
Αερομεταφορές

'Άνοιγμα' των αιθέρων στην Κύπρο ζητά ο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Λ. Χριστοφόρου είπε ότι πρέπει να μειωθούν τα κόστη του τουριστικού προϊόντος ώστε να καταστεί δυνατή η επιμήκυνση της τουριστικής χειμερινής περιόδου.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου της Κύπρου, κ. Λευτέρης Χριστοφόρου, δήλωσε ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για ενίσχυση του τουρισμού στη χώρα με ελευθεροποίηση των αιθέρων και επέκταση της πρακτικής της προ-βίζας που εφαρμόστηκε στη Ρωσία και την Ουκρανία να επεκταθεί σε όλες τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Σύμφωνα με το Inews.com.cy, ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι πρέπει να μειωθούν τα κόστη του τουριστικού προϊόντος ώστε να καταστεί δυνατή η επιμήκυνση της τουριστικής χειμερινής περιόδου. “Η Κύπρος πρέπει να διατηρηθεί ως τουριστικό κέντρο στη Μεσόγειο και να μπει στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη”, είπε και πρόσθεσε ότι είναι “εγκληματικό το γεγονός ότι έως σήμερα δεν άνοιξαν οι αιθέρες στην Κύπρο”.

Ο κ. Χριστοφόρου κάλεσε την Κυπριακή Κυβέρνηση και τους ξενοδόχους να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην κλείσει κανένα ξενοδοχείο το χειμώνα.

Απαντώντας σε ερώτηση για την εργοδότηση Κυπρίων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι ότι όταν οι άνεργοι μετρούν μερικές δεκάδες χιλιάδες, που δεν είναι απλοί αριθμοί, αλλά οικογένειες, ο στόχος της επιμήκυνσης της χειμερινής περιόδου αποσκοπεί ώστε να μείνουν στο επάγγελμα Κύπριοι εργαζόμενοι.

Τέλος, τόνισε ότι το κράτος, από τη στιγμή που θα δώσει κίνητρα για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου οφείλει να διασφαλίζει με χίλιους τρόπους ότι αυτά τα κίνητρα αποδίδουν με απασχόληση Κυπρίων εργαζομένων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024