Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορές'Μάχη' αξιοπιστίας των Κυπριακών Αερογραμμών ενώπιον της Κομισιόν
Αερομεταφορές

'Μάχη' αξιοπιστίας των Κυπριακών Αερογραμμών ενώπιον της Κομισιόν

Η Κυπριακή Κυβέρνηση θα δώσει νομική μάχη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να πείσει ότι υπάρχει για πρώτη φορά ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, το οποίο εφαρμόζεται με απόλυτη συνέπεια.

Η απόφαση της Κυβέρνησης να δώσει τη μάχη προκειμένου να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι για πρώτη φορά εφαρμόζεται ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη υπουργική σύσκεψη στο κυπριακό Υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Τάσος Μητσόπουλος.

Ο κ. Μητσόπουλος συμμετείχε στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής του Προέδρου της Δημοκρατίας, μαζί με τους υπουργούς Οικονομικών, Εμπορίου και Εργασίας και τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών.

Ερωτηθείς αναφορικά με το αποτέλεσμα της σύσκεψης, ο κ. Μητσόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα ότι “επαναβεβαιώθηκε η απόφαση της Κυβέρνησης, σε στενή συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, να δώσουμε τη νομική μάχη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να πείσουμε ότι υπάρχει για πρώτη φορά ένα σοβαρό και ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, το οποίο εφαρμόζεται με απόλυτη συνέπεια και το οποίο έχει στόχο από το 2014 να θέσει την εταιρεία σε πορεία ανάκαμψης και γιατί όχι και κερδοφορίας”.

Kαι συνέχισε: “Δεν είναι εύκολη η μάχη γιατί δυστυχώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας. Ξέρετε καλά ότι είναι πολλά τα σχέδια που έχουν κατατεθεί ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και δεν ξέρουν πλέον οι άνθρωποι τι να πιστέψουν. Παρά ταύτα, επειδή ακριβώς τα αποτελέσματα της αναδιάρθρωσης μέσα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα των 3-4 μηνών είναι πλέον πολύ απτά, χειροπιαστά, και η θετική πορεία καταγράφεται ήδη με μια δραστική μείωση των ζημιών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ήδη έχουμε κερδίσει χρόνο”.

“Μας έχει δοθεί ένα πρόσθετο χρονικό περιθώριο, κάποιων μηνών, γεγονός που μας παρέχει τη δυνατότητα να κάνουμε πιο ολοκληρωμένους σχεδιασμούς για το πώς θα χειριστούμε τη νομική πτυχή και πώς θα κινηθούμε στην κατεύθυνση ενός σχεδίου Β σε περίπτωση που η απάντηση της Επιτροπής είναι αρνητική”, σημείωσε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024