Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΟ HATTA ολοκλήρωσε το σεμινάριο Travelife για τη βιωσιμότητα των τουριστικών γραφείων
Σεμινάρια

Ο HATTA ολοκλήρωσε το σεμινάριο Travelife για τη βιωσιμότητα των τουριστικών γραφείων

Ο ΗΑΤΤΑ, αφουγκραζόμενος τις νέες τάσεις της αγοράς, που θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική τη βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους, αλλά και την εταιρική κοινωνική τους ευθύνη, συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο 'CSR-Tour'.

Το Σεμινάριο Εκπαίδευσης για την εφαρμογή του ευρέως γνωστού στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο προγράμματος εκπαίδευσης και πιστοποίησης Travelife για τη βιωσιμότητα και την εταιρική κοινωνική ευθύνη των τουριστικών γραφείων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τον ΗΑΤΤΑ στα γραφεία του, την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013.

Ο ΗΑΤΤΑ, αφουγκραζόμενος τις νέες τάσεις της αγοράς, που θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική τη βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους, αλλά και την εταιρική κοινωνική τους ευθύνη, συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο “CSR-Tour” (Corporate Social Responsibility training and certification in the Travel sector) [Πρόγραμμα Leonardo da Vinci 2012], μέσω του οποίου το Travelife τίθεται στη διάθεση και των ελληνικών τουριστικών γραφείων-μελών του. Στα πλαίσια του έργου αυτού, ο Σύνδεσμος οργάνωσε για τα μέλη του το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο.

Την παρουσίαση έκανε στην αγγλική γλώσσα ο κύριος εκπαιδευτής του Travelife κ. Chris Thompson, συνεπικουρούμενος από τη συντονίστρια βιωσιμότητας του ΗΑΤΤΑ κα Αγγελική Ροσολάτου.

Το παρακολούθησαν εκπρόσωποι από 20 τουριστικά γραφεία, καθώς και η αρμόδια εκπαιδεύτρια του ΙΕΚ Ξυνή Γλυφάδας, το οποίο παρέχει -στα πλαίσια, επίσης, του “CSR-Tour”- την αντίστοιχη εκπαίδευση Travelife στους σπουδαστές του, με στόχο να προετοιμαστούν οι μελλοντικοί επαγγελματίες που θα καθοδηγήσουν τα τουριστικά γραφεία προς τη βιωσιμότητα.

Όλοι οι εκπαιδευόμενοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη νέα γνώση που αποκόμισαν στη διάρκεια των δύο αυτών ημερών και έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον να ξεκινήσουν την εφαρμογή του Travelife στις επιχειρήσεις τους, προσδίδοντάς τους έτσι πραγματική προστιθέμενη αξία.

Ο ΗΑΤΤΑ θα βρίσκεται κοντά τους σε όλα τα βήματα αυτής της προσπάθειας, για να τούς παρέχει καθοδήγηση και κάθε δυνατή βοήθεια, και αναμένεται πως πολύ σύντομα θα έχουμε τα πρώτα τουριστικά γραφεία στην Ελλάδα με την αρχική διάκριση του “Συνεργάτη Travelife” (Travelife Partner), τα οποία θα γίνουν οι πρωτοπόροι που θα οδηγήσουν τον ελληνικό τουρισμό σε μία διαφορετική, καλύτερη πραγματικότητα, αλλά και θα ξεχωρίσουν με βιώσιμα προϊόντα και υπηρεσίες και με τον υπεύθυνο τρόπο λειτουργίας τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024