Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΤα ρωσικά charter κατακλύζουν την Κύπρο;
Κυπριακός τουρισμός

Τα ρωσικά charter κατακλύζουν την Κύπρο;

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών της Κύπρου προωθεί πολιτική ανοικτών αιθέρων και μαζί με την Hermes Airports θέτει σε εφαρμογή σχέδια κινήτρων για την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών και πρόσθετων τουριστών.

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου χορήγησε φέτος δεκάδες νέες άδειες για ναυλωμένες πτήσεις από ρωσικούς προορισμούς, πλην της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός κ. Τάσος Μητσόπουλος, προσθέτοντας ότι το άνοιγμα των αιθέρων από τις δύο αυτές ρωσικές πόλεις παραμένει κλειστό, επειδή η κυβέρνηση της χώρας έχει μια πολιτική προστατευτισμού για τους παραδοσιακούς αερομεταφορείς του κράτους.

Όπως αναφέρει το Inews.com.cy, σε δηλώσεις στο περιθώριο ημερίδας με θέμα “Ο Τουρισμός στην Κύπρο”, που διοργάνωσε σε ξενοδοχείο της Λάρνακας το ΚΥΚΕΜ, ο υπουργός ανέφερε: “Ο τουρισμός διαχρονικά αποτελεί ένα από τους βασικότερους αιμοδότες της κυπριακής οικονομίας. Ωστόσο, το τουριστικό μας προϊόν πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες ανταγωνιστικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει εμπλουτισμός, διαφοροποίηση και μία γενικότερη αξιολόγηση του που πάει η τουριστική βιομηχανία. (….) Σήμερα εκτός του πιεστικού ανταγωνισμού που δέχεται η Κύπρος έχουν διαφοροποιηθεί τα δεδομένα διεθνώς, στην ευρύτερη περιοχή μας. Η Κύπρος έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτή τη περίοδο λόγω της πολιτικής ρευστότητας που  υπάρχει στη γειτονική περιοχή”.

“Από πλευράς του Υπουργείου Συγκοινωνιών”, είπε ο κ. Μητσόπουλος, “προωθούμε πολιτική ανοικτών αιθέρων και μαζί με την Hermes Airports θέτουμε σε εφαρμογή σχέδια κινήτρων για την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών και πρόσθετων τουριστών. Είμαστε σε αρκετά καλό δρόμο δεδομένου ότι καταφέραμε να φέρουμε νέες αεροπορικές εταιρείες στην Κύπρο, δεν έχουμε πετύχει ακόμα το στόχο ανοίγματος των αιθέρων από τη ρωσική αγορά ολόχρονα, ωστόσο είμαστε σε ένα προχωρημένο στάδιο διαβουλεύσεων”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024