Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Αεροπορικές εταιρείες

Σε κατάσχεση αεροσκάφους των Κυπριακών Αερογραμμών προχώρησε η Hermes

Θοδωρής Κουμέλης - 30 Οκτώβριος 2013, 14:27

Κατάσχεση αεροσκάφους της Cyprus Airways για οφειλές, από την Hermes Airports.

Σε κατάσχεση αεροπλάνου των Κυπριακών Αερογραμμών προέβη η εταιρεία Hermes Airports, που διαχειρίζεται τα δύο διεθνή αεροδρόμια στην Κύπρο, λόγω χρεών της εταιρείας. Η κατάσχεση έγινε ύστερα από χθεσινοβραδινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Hermes, που εξετάζει τις οφειλές των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίες ανέρχονται στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, το αεροσκάφος, τύπου Airbus A319-100, είχε ενοικιαστεί από τις Κυπριακές Αερογραμμές και φαίνεται ότι θα επιστρεφόταν στην ιδιοκτήτρια εταιρεία αύριο, με τη λήξη του συμβολαίου ενοικίασής του.

Η Hermes Airports αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα για την κατάσχεση του αεροπλάνου, ενώ οι Κυπριακές Αερογραμμές συγκάλεσαν έκτακτη συνέντευξη Τύπου “για τη διαφορά με την Hermes Airports”.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών, κ. Τώνης Αντωνίου, δήλωσε ότι “δεν επηρεάστηκε το πτητικό πρόγραμμα των Κυπριακών Αερογραμμών από την ακινητοποίηση ενός των αεροπλάνων της από την εταιρεία Ηermes” και όλες οι πτήσεις πραγματοποιούνται ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα.

“Oι Κυπριακές Αερογραμμές αποδοκιμάζουν και καταγγέλλουν την πρωτοφανή σε βάρος τους και προκλητική συμπεριφορά, που επέδειξε σήμερα το πρωί η εταιρεία Hermes, με την οποία τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο η προοπτική επιβίωσης της αεροπορικής εταιρείας της Κύπρου, στην κρισιμότερη καμπή που διέρχεται”, είπε ο κ. Αντωνίου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top