Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕλλάδα – Κένυα: Διήμερο ενημέρωσης και συναντήσεων για τον τουρισμό
Ημερίδες

Ελλάδα – Κένυα: Διήμερο ενημέρωσης και συναντήσεων για τον τουρισμό

Επίσημη επίσκεψη της υπουργού Ανατολικο-Αφρικανικών Υποθέσεων, Εμπορίου & Τουρισμού με ομάδα σημαντικών επιχειρηματιών και φορέων της Κένυας.

Η ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία της Κένυας με το ελκυστικό επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον ανοίγεται στους Έλληνες επιχειρηματίες το διήμερο 7 και 8 Νοεμβρίου 2013 με ημερίδες και B2B συναντήσεις για τον τουρισμό, το εμπόριο, τις κατασκευές, τις υπηρεσίες και την αγροτική οικονομία.

Τουριστικοί φορείς και οργανισμοί, υψηλόβαθμα στελέχη υπουργείων, τουριστικών επιχειρηματικών ενώσεων καθώς και ομάδα επιχειρηματιών με επικεφαλής το Εθνικό Επιμελητήριο Εμπορίου & Βιομηχανίας της Κένυας έρχονται στην Ελλάδα συνοδεύοντας την υπερυπουργό Ανατολικο-Αφρικανικών Υποθέσεων, Εμπορίου & Τουρισμού της Κένυας κα Phyllis J. Kandie, η οποία θα επισκεφθεί τη χώρα μας έπειτα από επίσημη πρόσκληση της Ελληνικής κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι Έλληνες επιχειρηματίες στον χώρο του εμπορίου, των κατασκευών, των υπηρεσιών, της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού θα ενημερωθούν υπεύθυνα για τις δυνατότητες και ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Κενυατών στους παραπάνω τομείς, καθώς και για τις μεθόδους χρηματοδότησης, φορολόγησης και εγγύησης των ξένων επενδύσεων στην Κένυα.

Οικονομία σε ραγδαία τροχιά ανάπτυξης
Η Κένυα βρίσκεται σε ραγδαία τροχιά ανάπτυξης με στρατηγικό σχέδιο βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της σε ορίζοντα 20ετίας. Οι Κενυάτες –μία διαρκώς εξελισσόμενη αγορά 40 εκατομμυρίων ατόμων, αλλά και οι υπόλοιποι λαοί της Ανατολικής Αφρικής, στρέφονται σε υψηλού επιπέδου καταναλωτικά αγαθά, κατοικίες, αλλά και μικτές εταιρείες από τις οποίες επιζητούν ουσιαστικά τη μεταφορά της τεχνογνωσίας και τη δυνατότητα πρόσβασης σε πλούσιες αγορές.

Ανερχόμενος προορισμός τουρισμού & συνεδρίων
Η Κένυα αποτελεί ανερχόμενο τουριστικό προορισμό και βρίσκεται στο κέντρο του οικονομικού ενδιαφέροντος για την αναπτυσσόμενη αγορά της Ανατολικής Αφρικής, η δε ανάπτυξη του τουρισμού αποτελεί δέσμευση της Κενυάτικης κυβέρνησης, με την αύξηση των επενδύσεων σε καταλύματα υψηλού επιπέδου από διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες (Radisson, Best Western κ.ά.).

Η κομβικής σημασίας θέση της Κένυας στην ανατολική Αφρική των 140 εκατ. κατοίκων, των νέων και δυναμικών επιχειρηματιών, καλλιεργεί την ανάπτυξη των κεντρικών πόλεων, όπως το Ναϊρόμπι και η Μομπάσα, ως προορισμούς επαγγελματικού τουρισμού (συνέδρια – εκθέσεις). Κυρίαρχη θέση στο υφιστάμενο τουριστικό προϊόν κατέχει το σαφάρι σε ένα μεγάλο αριθμό εθνικών πάρκων υποστηριζόμενο από παραδοσιακούς τύπους καταλυμάτων (lodges).

Η Κένυα με την ευρύτερη αγορά της ανατολικής Αφρικής, αποτελεί την καλύτερη πόρτα εισόδου σε μία αγορά όπου το 10% του πληθυσμού διαθέτει τεράστια οικονομική δυνατότητα και αναζητά το καινούργιο και υψηλών προδιαγραφών προϊόν.

Σύμφωνα με μελέτη του Διεθνούς Συστήματος Πληρωμών Visa για το 2011, οι Κενυάτες που επισκέφθηκαν το εξωτερικό (κυρίως Ηνωμένο Βασίλειο, Νότια Αφρική και Σαουδική Αραβία), δαπάνησαν συνολικά περίπου 76 εκατ. ευρώ σε αγορές μέσω πιστωτικής κάρτας, εμφανίζοντας αύξηση κατά 13,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι προοπτικές ανοίγματος του τουριστικού ρεύματος από Κένυα στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς το ενδιαφέρον των Κενυατών να επισκεφθούν τη χώρα μας είναι μεγάλο.

Η ημερίδα αποτελεί τη συνέχεια της επιτυχημένης 1ης Ελληνικής Πολυκλαδικής Επενδυτικής & Επιχειρηματικής Αποστολής στο Ναϊρόμπι, που πραγματοποιήθηκε από 14 έως 19 Σεπτεμβρίου 2013 με τη συμμετοχή περί των 50 μεγαλύτερων εταιρειών από όλο το φάσμα της ελληνικής παραγωγής, μεταποίησης και υπηρεσιών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024