Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήTo ξενοδοχείο Lato Boutique στο Ηράκλειο Κρήτης αποκτά πιστοποίηση κατά ISO 14001
Ξενοδοχεία και περιβάλλον

To ξενοδοχείο Lato Boutique στο Ηράκλειο Κρήτης αποκτά πιστοποίηση κατά ISO 14001

Με τις ‘πράσινες’ εγκαταστάσεις το ξενοδοχείο Lato Boutique έχει επιτύχει μείωση κατανάλωσης ενέργειας κατά 38%. Τα νέα, φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα, διασφαλίζουν ότι το Lato μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 46.000(kgr/έτος) και εξοικονομεί μεγαλύτερες ποσότητες νερού.

Για να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των επισκεπτών του, το ξενοδοχείο Lato Boutique στο Ηράκλειο Κρήτης, ολοκλήρωσε μια σημαντική ανακαίνιση και επέκταση των χώρων του στις αρχές του 2013. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία Μ & Ε Καραταράκη ΑΕ, ανταποκρινόμενη στους οικολογικά συνειδητοποιημένους επισκέπτες και θέλοντας να συμβάλλει θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος, απεφάσισε να εφαρμόσει ένα σύνολο ειδικά σχεδιασμένων παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων.

Σήμερα, το ξενοδοχείο Lato Boutique είναι μία εταιρεία πιστοποιημένη κατά ISO 14001. Αυτή η νέα πιστοποίηση ενισχύει τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας για την προστασία της φύσης σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, με τη χρήση προϊόντων και τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον.

Για την εφαρμογή του προτύπου ISO 14001, πιστοποιημένο από το Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης ISO, το ξενοδοχείο Lato Boutique προχώρησε σε αρκετές αλλαγές όπως η εγκατάσταση νέων κλιματιστικών μονάδων Α΄ενεργειακής κλάσης με Κεντρικό Σύστημα Διαχείρισης BMS, κατάργηση του λέβητα πετρελαίου και εγκατάσταση αντλίας θερμότητας συνδεδεμένη με ηλιακά πάνελ, εγκατάσταση νέων τηλεοράσεων και ψυγείων Α΄ ενεργειακής κλάσης σε όλα τα δωμάτια, αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με νέου τύπου LED, θερμομόνωση των εξωτερικών τοίχων και της οροφής, αντικατάσταση μπαταριών και άλλων συστημάτων για μείωση κατανάλωσης νερού όπως και πολλά περισσότερα.

“Η οικολογική πολιτική του ξενοδοχείου Lato Boutique θα συνεχιστεί με την υιοθέτηση διαφόρων βιώσιμων προγραμμάτων στους χώρους του ξενοδοχείου, αλλά και στα εστιατόριά μας”, δηλώνει ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος, κ. Λευτέρης Καραταράκης. “Είναι  ρητή μας δέσμευση να γίνει το ξενοδοχείο μας το ιδανικό μέρος για τους διαμένοντες και τους εργαζομένους και να αποτελέσει ένα παράδειγμα για τοπικές και διεθνείς εταιρείες”.

Με τις ‘πράσινες’ εγκαταστάσεις το ξενοδοχείο Lato Boutique έχει επιτύχει μείωση κατανάλωσης ενέργειας κατά 38%. Τα νέα, φιλικά προς το περιβάλλον συστήματα, διασφαλίζουν ότι το Lato μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 46.000(kgr/έτος) και εξοικονομεί μεγαλύτερες ποσότητες νερού, προσφέροντας ταυτόχρονα καλύτερο περιβάλλον για επισκέπτες και εργαζομένους.

Επίσης, κατόπιν όλων των παρεμβάσεων για εξοικονόμηση ενεργειακών και φυσικών πόρων, επετεύχθη και τυπικά σημαντική αναβάθμιση της ενεργειακής κλάσης των κτιρίων του ξενοδοχείου.

Το ξενοδοχείο Lato Boutique εφαρμόζει νέα ‘πράσινα’ μέτρα και στα εστιατόριά του, “Brillant”, “Herbs’ Garden” και “Aroma”, στοχεύοντας σε όσο το δυνατόν περισσότερα, οργανικά, πιστοποιημένα (από τον παραγωγό στο τραπέζι) προϊόντα. Επιπλέον επικεντρώνεται στη μείωση αποβλήτων, στην ανακύκλωση, καθώς και στην κομποστοποίηση των υπολειμμάτων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024