Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΗ Κύπρος στη World Travel Market, με στόχο συνεργασίες και βελτίωση αφίξεων
Κύπρος

Η Κύπρος στη World Travel Market, με στόχο συνεργασίες και βελτίωση αφίξεων

ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2013 – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Σύμφωνα με το γενικό διευθυντή του ΚΟΤ, κ. Μάριο Χαννίδη, μπορεί οι φετινές αφίξεις να έχουν μείωση 3%, ωστόσο το Σεπτέμβριο ήταν αυξημένες κατά περίπου 6,7%, ενώ τα έσοδα τον Ιούλιο (τα πλέον πρόσφατα οριστικά στοιχεία) ήταν αυξημένα κατά περίπου 12,3% σε ετήσια βάση.

ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2013 – ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2013 – ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2013 – ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2013 – ΑΠΟΣΤΟΛΗ:
ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2013 – ΑΠΟΣΤΟΛΗ:
ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2013 – ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

ΛΟΝΔΙΝΟ – WTM 2013 – ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η Κύπρος καταλαμβάνει με περίπου 50 περίπτερα τον ίδιο χώρο με τα περασμένα έτη, δίπλα στον κεντρικό διάδρομο που περνά από την περιοχή των ευρωπαϊκών χωρών, με αποτέλεσμα να προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών στη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market, που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λονδίνο. Οι επισκέπτες είναι κατά βάση επαγγελματίες του τουρισμού που ενημερώνονται για την κατάσταση και τις προοπτικές του τομέα στην Κύπρο, συζητώντας πιθανότητες συνεργασίας και δραστηριοποίησης στο νησί.

Επικεφαλής της αποστολής είναι ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος και παραχώρησε συνένετυξη Τύπου το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης. Ο κ. Λακκοτρύπης συνοδεύεται από τον πρόεδρο του ΔΣ του ΚΟΤ κ. Αλέκο Ορουντιώτη και το γενικό διευθυντή του Οργανισμού κ. Μάριο Χαννίδη.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Κύπριοι αξιωματούχοι δηλώνουν ενθαρρυμένοι από την ανάκαμψη των τελευταίων μηνών που ακολούθησε μία αναταραχή μετά τις αποφάσεις του Eurogroup. “Στόχος για το 2013 ήταν να έχουμε περισσότερη αύξηση από το 2012, που πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν η δεύτερη καλύτερη χρονιά για τις αφίξεις και τα έσοδα από το 2001. Λαμβάνοντας υπόψη τα αρνητικά γεγονότα του Eurogroup και το πλήγμα που επέφεραν στον τουρισμό, η μικρή πτώση που καταγράφεται αυτή τη στιγμή για το 2013, που κυμαίνεται γύρω στο 3%, δείχνει ότι οι σωστές ενέργειες του Οργανισμού αλλά και των ιδιωτικών φορέων του τουρισμού έχουν αποδώσει. Τα γεγονότα όπως εξελίσσονται θα είναι ιδιαίτερα θετικά για τον τουρισμό”, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Χαννίδης.

Όπως πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής του ΚΟΤ, μπορεί οι φετινές αφίξεις να έχουν τη μείωση του 3%, ωστόσο το Σεπτέμβριο ήταν αυξημένες κατά περίπου 6,7%, ενώ τα έσοδα τον Ιούλιο -για τον οποίο έχουμε τα πιο πρόσφατα οριστικά στοιχεία- ήταν αυξημένα κατά περίπου 12,3% σε ετήσια βάση.

Αναφερόμενος στην κίνηση από την παραδοσιακή ισχυρή αγορά της Βρετανίας, ο κ. Χαννίδης δήλωσε ότι σχεδόν την τελευταία δεκαετία καταγράφεται μία σαφής πτώση. “Ένας από τους στόχους των επαφών μας εδώ με τους τουριστικούς πράκτορες είναι να αφουγκραστούμε ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η αγορά, ούτως ώστε να γίνουν οι κατάλληλες διορθώσεις για να αναχαιτίσουμε την οποιαδήποτε πτώση από τη βρετανική αγορά, στην οποία πιστεύουμε. Άρα ο στόχος είναι αφενός οι συνεργασίες που θέλουμε για το 2014 και αφετέρου η εύρεση τρόπων αναχαίτισης της οποιαδήποτε πτώσης από τη βρετανική αγορά”.

Ο κ. Χαννίδης αναφέρθηκε και σημαντική άνοδο των αφίξεων από τη Ρωσία, την Ουκρανία και το Ισραήλ, σημειώνοντας πως σπουδαίο ρόλο σε αυτό έχει παίξει η ηλεκτρονική θεώρηση βίζας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024