Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΕορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού από την 'Οίνοι Βορείου Ελλάδος'
Οινοτουρισμός

Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού από την 'Οίνοι Βορείου Ελλάδος'

Tην Κυριακή 10 Νοεμβρίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, οι φίλοι του κρασιού επισκέφθηκαν τουριστικά αξιοθέατα και άλλα ενδιαφέροντα σημεία των περιοχών που επέλεξαν και γευμάτισαν σε εστιατόρια με παραδοσιακή κουζίνα που πλαισιώνουν τα οινοποιεία.

Tην Κυριακή 10 Νοεμβρίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, 1.300 οινο-περιηγητές επισκέφτηκαν τα 23 οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος.

Αν και για πρώτη φορά το δίκτυο επισκέψιμων οινοποιείων “Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος”, της Ένωσης Οινοπαραγωγών “Οίνοι Βορείου Ελλάδος”, συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, το κοινό “αγκάλιασε” αυτήν την προσπάθεια, προγραμμάτισε την ημέρα του μεταξύ των οινικών διαδρομών, απόλαυσε επώνυμο ελληνικό κρασί, δοκίμασε παλιές και νέες σοδειές και φυσικά γεύτηκε τα ολόφρεσκα λευκά και τα ροζέ του τρύγου 2013.

Παράλληλα, οι φίλοι του κρασιού επισκέφθηκαν τουριστικά αξιοθέατα και άλλα ενδιαφέροντα σημεία των περιοχών που επέλεξαν, γευμάτισαν σε εστιατόρια με παραδοσιακή κουζίνα που πλαισιώνουν τα οινοποιεία και, φυσικά, έκαναν τις απαραίτητες προμήθειες τοπικών προϊόντων από εργαστήρια παραγωγής και συνεταιρισμούς.

Αυτή είναι και η φιλοσοφία του οινοτουρισμού, μία εξόρμηση στην ύπαιθρο με κίνητρο το κρασί, σε συνδυασμό με τις τοπικές γεύσεις και κάθε είδους ομορφιές τις εκάστοτε περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με ήδη προγραμματισμένες επισκέψεις στα οινοποιεία, εκτός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού, ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών, στα συγκεκριμένα οινοποιεία για την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ήταν περίπου 2.000.

Μελλοντικά, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού θα καθιερωθεί στους “Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος” και θα αποτελεί ένα ακόμη θεσμικό οινικό γεγονός.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024