Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΣεμινάρια και ομιλίες για το bartending στο Athens Bar Show 2013
Εκθέσεις

Σεμινάρια και ομιλίες για το bartending στο Athens Bar Show 2013

Το Athens bar show, η εκπαιδευτική έκθεση για bartenders, bar managers, επιχειρηματίες, σερβιτόρους και όλους όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με το χώρο της εστίασης και κυρίως με το bar, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στον πολυχώρο The Hub στα Πετράλωνα, στις 25 και 26 Νοεμβρίου.

Οι επαγγελματίες του χώρου των μπαρ θα έχουν την ευκαιρία να δουν τους εκθέτες και τα περίπτερα που τους ενδιαφέρουν κατά τη διάρκεια του Athens Bar Show 2013, ενώ σεμινάρια και ομιλίες θα πραγματοποιούνται επίσης σε δύο stage και τις δύο ημέρες. Στο φετινό Bar Show για πρώτη φορά συμμετέχουν όλες οι μεγάλες εταιρείες ποτών, οι οποίες μάλιστα έχουν ήδη προβλέψει για μια σειρά σπουδαίων δρώμενων και σεμιναρίων.

Το Athens Bar Show είναι μια εκπαιδευτική έκθεση για bartenders και επαγγελματίες των bar. Θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο στο The Hub Events και το Θέατρο Αλκμήνη στα Πετράλωνα, τη Δευτέρα 25 και τη Τρίτη 26 Νοεμβρίου.

Οι bartenders και οι επαγγελματίες του χώρου των μπαρ θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλες τις εταιρείες ποτών και προϊόντων. Στόχος των εκθετών είναι να μάθουν στους επισκέπτες όσα χρειάζεται να γνωρίζουν για τα προϊόντα τους. Οπότε οι επισκέπτες θα μπορούν να περιπλανηθούν στα 28 περίπτερα των εταιριών στους δύο χώρους, άλλα και να παρακολουθήσουν ομιλίες, σεμινάρια και διαγωνισμούς που θα πραγματοποιούνται κατά κύριο λόγο στις δύο αίθουσες παρουσιάσεων.

Καλεσμένοι ομιλητές του Athens Bar Show:

  • Ο Simone Caporale από το “Artesian Bar” του ξενοδοχείο Langham του Λονδίνου, βραβευμένο για δύο συνεχή έτη ως το “καλύτερο bar του κόσμου” θα μιλήσει για το τι κάνει το μπαρ του τόσο καλό.
  • O Global Tequila Ambassador Tomas Estes και δημιουργός της τεκίλα Οcho θα μιλήσει για την πολλά υποσχόμενη κατηγορία αλκοολούχων που βρίσκει όλο και περισσότερους φαν στην Ελλάδα.  
  • Ο Leonardo Leucci και η ομάδα από τη Ρώμη, θα εξηγήσει γιατί οι Ιταλοί είναι φαν των πικρών ποτών και πως αυτό επηρέασε τις τάσεις των κοκτέιλ σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Η Jose Cuervo προσκαλεί τον Francisco Hajnal Alfaro, πρόεδρο και ιδρυτή του “Academia Mexicana de Catadores” να μιλήσει για τις αξίες της τεκίλα.

Το World Class της Diageo και το Bacardi Legacy θα δώσουν την ευκαιρία στους Bartenders που έχουν διακριθεί στους διαγωνισμούς τους να μιλήσουν για τη δουλεία τους. Ενώ ο τελικός του Finlandia Vodka Cup που θα στείλει τους 3 πρώτους νικητές στη Φιλανδία, θα λάβει χώρα στο τέλος της πρώτης ημέρα της έκθεσης.

Το Jameson θα παρουσιάσει το Jameson Select Reserve, τη νέα super premium ετικέτα της μάρκας, παρουσία του distilling expert Daniel Burke αλλά και του Ger Buckley, εμβληματικής φυσιογνωμίας στην τέχνη της παρασκευής βαρελιών. Μέσα από μια σύντομη επίδειξη, ο 5ης γενιάς βαρελοποιός θα αναδείξει τη σημασία της τέχνης του στη διαδικασία παραγωγής του ουίσκι και θα εξηγήσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η επιλογή των βαρελιών στην τελειοποίηση της γεύσης του Jameson Select Reserve.

Ένα από τα σεμινάρια που σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι bartenders τη δημιουργίας των cocktail είναι το “The Fine Art of Simplicity” από τους Jared Brown και Anistatia Miller, που παρουσιάστηκε στα πλαίσια της αντίστοιχης εκδήλωσης του Βερολίνου.   

Μια ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα ενέργεια είναι η δημιουργία του “Secret Room 5“, με είσοδο επιτρεπόμενη μόνο για όσους θα έχουν το μυστικό εισιτήριο.

Bar Talks (το νέο brand που λανσάρεται στο 4ο Athens Bar Show)
Φέτος επίσης παρουσιάζουμε και το Bar Talks που είναι μια νέα εκδήλωση που θα λαμβάνει χώρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και θα έχει τη μορφή ολιγόλεπτων ομιλιών από ειδήμονες του κλάδου των bar. Το θέμα του πρώτου Bar talks που θα λάβει χώρα στο 4ο Athens Bar show θα είναι το “Bars have something to say” οπού οι ομάδες των πλέον επιτυχημένων μπαρ στην Αθήνα θα μοιραστούν την εμπειρία τους με το κοινό. Οι ομιλίες τους θα βιντεοσκοπούνται και θα ανεβαίνουν στο bartalks.tv.

Τέλος, και με αφορμή την καμπάνιας για υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και οδήγησης, το Athens Bar Show θα προσφέρει δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών στα μπαρ που εργάζονται ή άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024