Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίHATTA: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και τονίζει την σημασία του τουρισμού ως εργαλείο ειρήνης

HATTA: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και τονίζει την σημασία του τουρισμού ως εργαλείο ειρήνης

Η ‘Ειρήνη και ο Διάλογος στους Πολιτισμούς’ είναι το θέμα της 22η Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού. Με αυτή την φράση ξεκινά η ανακοίνωση της HATTA και συνεχίζει και τα ακόλουθα σχετικά […]

Η ‘Ειρήνη και ο Διάλογος στους Πολιτισμούς’ είναι το θέμα της 22η Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού<...>. Με αυτή την φράση ξεκινά η ανακοίνωση της HATTA<.> και συνεχίζει και τα ακόλουθα σχετικά με τον εορτασμό αυτής της σημαντικής ημέρας.

Ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών γραφείων, ΗΑΤΤΑ<.>, για τον εορτασμό των Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού στην χώρα μας επέλεξε να διοργανώσει εκδήλωση σε ένα χώρο τέχνης και πολιτισμού με σκοπό να τονίσει συμβολικά τη σημασία της προώθησης της σχέσης του τουρισμού και του πολιτισμού ως εργαλεία ειρήνης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη.

Ο εορτασμός της πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού του 21ου αιώνα έρχεται να τονίσει, σε μια δύσκολη για όλο τον κόσμο περίοδο, τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο τουρισμός, ως παγκόσμιο εργαλείο για την ειρήνη και την προώθηση ενός διαλόγου που βασίζεται στην αλληλοκατανόηση των πολιτισμών.

Υπό τις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώνουν τα γεγονότα της τρομοκρατικής επίθεσης στις ΗΠΑ που φυσικά δεν θα μπορούσαν να αφήσουν αλώβητο ούτε τον τουρισμό – που εκ της φύσεως του είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε τέτοιου είδους αρνητικές συγκυρίες – προβάλλει επιτακτική η ανάγκη συσπείρωσης όλων των τουριστικών παραγόντων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο, από τους διεθνείς και εθνικούς φορείς αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα, οι τεράστιες δυνατότητες που διαθέτει ο τουρισμός για την αλληλοκατανόηση των λαών, την ειρήνη, την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας και να δρομολογηθούν συγκεκριμένες δράσεις συνεργασίας, με στόχο την μεγιστοποίηση των ωφελειών, μέσω της εξασφάλισης των καλύτερων δυνατών συνθηκών για την ανάπτυξη του.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, του Τουρισμού, και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024