Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΔιοργάνωση συνεδρίου στο Ρέθυμνο για τον ρωσικό τουρισμό, τον Απρίλιο του 2014
Προορισμός

Διοργάνωση συνεδρίου στο Ρέθυμνο για τον ρωσικό τουρισμό, τον Απρίλιο του 2014

Η διοργάνωση ενός μεγάλου συνεδρίου στο Ρέθυμνο, θα λειτουργούσε ενισχυτικά στο ήδη μεγάλο, ανοδικό ρεύμα τουριστών προς το νομό. Σημειώνεται ότι το 2013, οι Ρώσοι τουρίστες επέλεξαν το Ρέθυμνο ως τον πιο αγαπημένο τους προορισμό στην Ελλάδα.

Σημαντικές επαφές με φορείς, tour operators και δημοσιογράφους του τουρισμού είχε η αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνης κα Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Μανώλης Τσακαλάκης, κατά την επίσκεψή τους στην 29η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, στη Θεσσαλονίκη.

Σε συνάντηση της κας Μπιρλιράκη και του κ. Τσακαλάκη  με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνου Λειβαδά, του αναπληρωτή επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας κ. Evgeniy Pisarevskiy και του γενικού διευθυντή του Τουριστικού Οργανισμού Mouzenidis Travel κ. Αλέξανδρου Τσαντεκίδη, συζητήθηκε και συμφωνήθηκε αρχικά η διοργάνωση συνεδρίου στο Ρέθυμνο με θέμα τον ρωσικό τουρισμό, τον ερχόμενο Απρίλιο μετά από πρόσκληση της κας Κεφαλογιάννη. Ο κ. Pisarevskiy είχε ήδη ανακοινώσει την επίσκεψή του στην Κρήτη τον Απρίλιο του 2014. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του το 2013 ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα θα “κλείσει” αυξημένος κατά 50%-60% σε σχέση με το 2012, ενώ η χώρα μας θα μπορούσε να προσελκύει μέχρι και 3,6 εκατ. Ρώσους τουρίστες ετησίως.

Η διοργάνωση ενός μεγάλου συνεδρίου στο Ρέθυμνο, θα λειτουργούσε ενισχυτικά στο ήδη μεγάλο, ανοδικό ρεύμα τουριστών προς το νομό. Σημειώνεται ότι το 2013, οι Ρώσοι τουρίστες επέλεξαν το Ρέθυμνο ως τον πιο αγαπημένο τους προορισμό στην Ελλάδα.

Στο καθιερωμένο Συμβούλιο Προέδρων Ενώσεων Ξενοδόχων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ο κ. Τσακαλάκης στην ομιλία του τοποθετήθηκε επί βασικών θεμάτων τόσο για τον τουρισμό όσο και για τον ξενοδοχειακό κλάδο συγκεκριμένα. Χαρακτηριστικά, παρατήρησε την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, αισιοδοξώντας στην αποφυγή επανάληψης προβλημάτων που προκύπτουν ως προς την οργάνωση και παροχή υπηρεσιών στις παραλίες. Επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα του καθεστώτος υπολογισμού και καταβολής των Πνευματικών- Συγγενικών Δικαιωμάτων, κάνοντας νύξη για ύπαρξη νομοθετικής πρωτοβουλίας από το Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ακόμα επισημάνθηκε η μείωση εργοδοτικών εισφορών και απουσία ολοκλήρωσης του κόμβου Αμαρίου (ΒΟΑΚ).

Η κα Μπιρλιράκη είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί με δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ από τα μεγαλύτερα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που επισκέφτηκαν την έκθεση Philoxenia. Τους παρουσίασε τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα της φετινής τουριστικής περιόδου, ενώ τους ενημέρωσε για τις ενδείξεις και τις εκτιμήσεις για τη σεζόν του 2014 που δείχνουν περαιτέρω αύξηση του τουρισμού στο Ρέθυμνο. Επιπλέον, παρουσίασε όλα τα μεγάλα έργα υποδομών που πραγματοποιούνται και σχεδιάζονται στο Δήμο Ρεθύμνης, όπως οι αναπλάσεις του θαλάσσιου μετώπου, οι ύφαλοι μόλοι,  και οι προοπτικές της κρουαζιέρας που ενδυναμώνονται με τη δημιουργία των εγκαταστάσεων και της αποβάθρας για μεγάλα κρουαζιερόπλοια προ των πυλών.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις προσπάθειες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέσω της ανάπτυξης των θεματικών μορφών τουρισμού, με τομείς αιχμής τον Αθλητικό τουρισμό, την Γαστρονομία, τον Θρησκευτικό τουρισμό και τον τουρισμό Τρίτης ηλικίας. Επίσης παρουσίασε την ατζέντα του Πολιτιστικού τουρισμού με έναρξη της χρονιάς το θεσμό του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού και τη σημασία του στην προσέλκυση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου. Το 2014 αποτελεί ορόσημο για το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι, το Καρναβάλι της Κρήτης , που γιορτάζει την επέτειο των 100 χρόνων από την έναρξή του και καλεί όλους να μοιραστούν τις εμπνευσμένες εορταστικές εκδηλώσεις του.

Τέλος, αναφέρθηκε στο σχέδιο προσέλκυσης Κινέζων τουριστών που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τους γάμους τους στην Κρήτη και στο Ρέθυμνο και στη συνεργασία με την περιφέρεια της Σαγκάης. “Ο γαμήλιος τουρισμός είναι ένα πελώριο και προσοδοφόρο κεφάλαιο και χρειάζεται και αυτό τη δέουσα φροντίδα για να αποφεύγονται οι σκόπελοι  της γραφειοκρατίας”, πρόσθεσε.

Σε δήλωσή της η κα Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη τόνισε: “Το Ρέθυμνο βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια για τον προορισμό και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Η συστηματική δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια για την ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος αποδίδει καρπούς σε όλα τα επίπεδα. Η διοργάνωση του συνεδρίου για το ρωσικό τουρισμό, που συμφωνήθηκε αρχικά, είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο μας. Το ενδιαφέρον των κορυφαίων δημοσιογράφων του τουρισμού και των ταξιδίων υπήρξε έντονο και αποδεικνύει την εξωστρέφεια και την ανοιχτή επικοινωνιακή προσπάθεια που όλοι μαζί οι άνθρωποι του τουρισμού καταβάλουμε”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024