Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςWorkshop χειμερινού τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού με την Πρεσβεία της Αυστρίας
Χειμερινός τουρισμός

Workshop χειμερινού τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού με την Πρεσβεία της Αυστρίας

Προσκεκλημένοι ειδικοί του χειμερινού τουρισμού από την Αυστρία συμμετείχαν σε σχετικό workshop, που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού, με την συνεργασίας της Αυστριακής Πρεσβείας.

Ο χειμερινός τουρισμός, ήταν το θέμα συνάντησης εργασίας (workshop), που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με την Αυστριακή Πρεσβεία. Σκοπός της συνάντησης ήταν η μεταφορά τεχνογνωσίας και η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα χειμερινού τουρισμού, με προσκεκλημένους ειδικούς από την Αυστρία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ξένοι ειδικοί τεχνοκράτες παρουσιάζοντας την εμπειρία τους με βάση το χειμερινό τουρισμό στην Αυστρία και εστιάζοντας σε μελέτες καλής περίπτωσης. Από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της ΕΤΑΔ και του ΤΑΙΠΕΔ, της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και εκπρόσωποι του κλάδου του χειμερινού τουρισμού στη χώρα μας (Ένωση Χιονοδρομικών Κέντρων, πρόεδροι και εκπρόσωποι Χιονοδρομικών Κέντρων Παρνασσού, Βασιλίτσας, Σελίου, Καλαβρύτων, Σερρών και Ελατοχωρίου, των εγκαταστάσεων σκι, επαγγελματικών φορέων του τουρισμού κ.λπ.).

Στη συζήτηση που έγινε Έλληνες και Αυστριακοί εμπειρογνώμονες αντάλλαξαν απόψεις για κρίσιμα θέματα που αφορούν την στρατηγική και δράσεις χειμερινού τουρισμού, ιδιάιτερα την επέκταση της χειμερινής περιόδου με δράσεις αναψυχής-τουρισμού που αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, την συνεργασία σε τοπικό/περιφερειακό επίπεδο για ανάδειξη χειμερινών προορισμών και τα ειδικότερα θέματα λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με τους Ευρωπαίους εταίρους με την στήριξη της Task Force for Greece – Athens Office για εξειδικευμένα θέματα ενδιαφέροντος για το Υπουργείο Τουρισμού όπως η επαγγελματική τουριστική εκπαίδευση, η κατάταξη, πιστοποίηση και ελεγχος τουριστικών καταλυμάτων και εγκαταστάσεων, η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανάδειξη τουριστικών προορισμών κ.λπ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024