Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΗ ασφάλεια στα ευρωπαϊκά λιμάνια
Συνέδρια

Η ασφάλεια στα ευρωπαϊκά λιμάνια

Στην εκδήλωση 'Ασφάλεια στα Ευρωπαϊκά Λιμάνια / Ευρωπαϊκά Έργα SEE MARINER, SUPPORT', με την οποία ολοκληρώνεται το έργο SEE MARINER, θα παραβρεθούν εκπρόσωποι των λιμενικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συμμετείχαν στη υλοποίηση του SEE MARINER, των αρμόδιων υπουργείων και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η ασφάλεια στους ευρωπαϊκούς λιμένες και η ενίσχυσή της μέσα από τα ευρωπαϊκά έργα βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου που διοργανώνουν ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και η Ένωση Λιμένων Ελλάδος με θέμα: “Ασφάλεια στα Ευρωπαϊκά Λιμάνια / Ευρωπαϊκά Έργα SEE MARINER, SUPPORT” την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 9.30 π.μ. στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, στον Πειραιά.

Στην εκδήλωση, με την οποία ολοκληρώνεται το έργο SEE MARINER, θα παραβρεθούν εκπρόσωποι των λιμενικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συμμετείχαν στη υλοποίηση του SEE MARINER, των αρμόδιων υπουργείων και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Το SEE MARINER (“Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης της Θαλάσσιας και Ποτάμιας Μεταφοράς των Επικίνδυνων Φορτίων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη”), συνολικής διάρκειας 35 μηνών, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Βασικό άξονα των εργασιών της ημερίδας θα αποτελέσουν το Ευρωπαϊκό και εθνικό νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλεια στους λιμένες, η ενσωμάτωση και εφαρμογή του Διεθνούς Κώδικα για την ασφάλεια των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων (ISPS) στην ελληνική πραγματικότητα, καθώς και οι πολιτικές και τα συστήματα ασφαλείας που έχουν ενσωματωθεί ειδικότερα στο λιμάνι του Πειραιά. Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα απότοκα αποτελέσματα της υλοποίησης του SEE MARINER και στην συμβολή του στην προώθηση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας, της βιώσιμης ανάπτυξης των παράκτιων περιοχών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ασφάλεια στα Ευρωπαϊκά Λιμάνια Ευρωπαϊκά Έργα SEE MARINER, SUPPORT

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024