Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνTo MILOTERRANEAN στη Μήλο γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια
Προορισμοί

To MILOTERRANEAN στη Μήλο γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια

Το MILOTERRANEAN προσφέρεται πλέον ως εργαλείο στους επαγγελματίες του τουρισμού, με σκοπό την προώθηση της Μήλου ως μοναδικού εναλλακτικού ταξιδιωτικού προορισμού διεθνώς.

Το MILOTERRANEAN Geo Experience, η πιο πρόσφατη πρωτοβουλία του Μεταλλευτικού Μουσείου Μήλου με τη χορηγία της S&B, γεννήθηκε πριν από ένα χρόνο. Το MILOTERRANEAN αποτελεί ήδη ένα ολοκληρωμένο τουριστικό brand που προσφέρει στους επισκέπτες ποικίλους τρόπους εξερεύνησης του μοναδικού ηφαιστειακού τοπίου και του μεταλλευτικού παρελθόντος και παρόντος του νησιού.

Αυτή η μοναδική εμπειρία της Μήλου εξυμνεί το πλούσιο σε γεωλογικούς σχηματισμούς τοπίο του νησιού, συνυφασμένο απόλυτα με την πάνω από 6.000 ετών εξορυκτική δραστηριότητα, συνθέτοντας τη μοναδική ταυτότητα της Μήλου. Το MILOTERRANEAN προσφέρεται πλέον ως εργαλείο στους επαγγελματίες του τουρισμού, με σκοπό την προώθηση της Μήλου ως μοναδικού εναλλακτικού ταξιδιωτικού προορισμού διεθνώς.

Πιο συγκεκριμένα, το MILOTERRANEAN προσφέρει 7 γεωλογικούς (GEO) περιπάτους που οδηγούν τον επισκέπτη στην ανακάλυψη των σημαντικότερων ορυχείων, καθώς και αρχαιολογικών και γεωλογικών αξιοθέατων μέσα από ένα δίκτυο άριστα σηματοδοτημένων μονοπατιών και δρόμων. Οι γεωλογικοί αυτοί περίπατοι  είναι διαθέσιμοι τόσο μέσω τυπωμένων χαρτών, όσο και online, μέσω της ιστοσελίδας miloterranean.gr.

Έμπειροι πεζοπόροι, αλλά και ο μέσος επισκέπτης, μπορούν να απολαύσουν τις MILOTERRANEAN διαδρομές, επιλέγοντας το κατάλληλο μονοπάτι, το οποίο θα βρούν σηματοδοτημένο επάνω στους χάρτες.

Το MILOTERRANEAN αποκαλύπτει καθημερινά τη μέχρι τώρα “κρυφή” Μήλο. Γεωλόγοι, μεταλλειολόγοι, δασολόγοι, χαρτογράφοι και ιστορικοί έχουν ενώσει τις γνώσεις και την εμπειρία τους προκειμένου να ξεναγήσουν τους επισκέπτες σε πρωτόγνωρες πτυχές αυτού του κυκλαδίτικου τοπίου, αποσκοπώντας όχι μόνο στην ανάδειξη της γεωλογικής ιδιαιτερότητας της Μήλου σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στη δημιουργία μίας ολοκαίνουργιας βιωματικής εμπειρίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024