Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΌλα έχουν αλλάξει στο αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ μετά τα τρομοκρατικά κτυπήματα

Όλα έχουν αλλάξει στο αεροδρόμιο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ μετά τα τρομοκρατικά κτυπήματα

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της έκθεσης Λιμένες 2001 ο διευθυντής marketing του αεροδρομίου ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’ κ. Γιώργος Καραμάνος δήλωσε ότι μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στη Νέα Υόρκη, όλα […]

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της έκθεσης Λιμένες<.> 2001 ο διευθυντής marketing του αεροδρομίου 'Ελευθέριος Βενιζέλος<.>' κ. Γιώργος Καραμάνος δήλωσε<...> ότι μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στη Νέα Υόρκη, όλα έχουν αλλάξει στο αεροδρόμιο.

'Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου είχαμε αύξηση των πτήσεων και των επιβατών, αλλά από εκείνη την ημέρα και μετά όλα έχουν αλλάξει. Ο αερολιμένας 'Ελευθέριος Βενιζέλος' βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλα τα άλλα αεροδρόμια, σε μια προσπάθεια καλύτερη αξιολόγησης της κατάστασης. Η εμπειρία μας από τον Πόλεμο του Κόλπου δεν είναι αρκετή', σχολίασε ο κ. Γ. Καραμάνος.

Η ασφάλεια των αεροδρομίων είναι ένα από τα σοβαρότερα θέματα αυτή την στιγμή, γιατί από αυτή εξαρτάται και η πορεία των αεροπορικών εταιριών, αλλά και γενικά του τουρισμού. 'Βάρος έχει δοθεί στην ασφάλεια των αεροδρομίων. Πιστεύω ότι τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί θα γίνουν στο μέλλον τα μόνιμα μέτρα ασφάλειας των αεροδρομίων', δήλωσε ο κ. Καραμάνος και πρόσθεσε ότι αυτό θα έχει επίπτωση στο κόστος των ταξιδιών και βέβαια και στον απαιτούμενο χρόνο. Όσο για το αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' ο κ. Καραμάνος είπε ότι 'το 'Ελευθέριος Βενιζέλος' είναι προετοιμασμένο για παρόμοιες καταστάσεις γιατί έχει δημιουργηθεί με τεχνολογία αιχμής, προσφέροντας υψηλή ασφάλεια με όσο το δυνατό ελάχιστη ενόχληση προς τους επιβάτες'. Όπως είναι γνωστό το σύστημα του 100% ελέγχου των αποσκευών ίσχυε από την πρώτη κιόλας μέρα της δημιουργίας του.

'Ο σχεδιασμός του αεροδρομίου και η τεχνολογική του υποδομή υποστηρίζουν την χρήση των νέων μεθόδων αναγνώρισης επιβατών όπως είναι τα δακτυλικά αποτυπώματα, και ο έλεγχος της ίριδας του ματιού', συνέχισε ο κ. Καραμάνος.

Όσο για το επίκαιρο θέμα των μειώσεων των δρομολογίων ορισμένων αεροπορικών εταιριών, ακόμα και το κλείσιμο ορισμένων ο κ. Καραμάνος δήλωσε ότι στην ουσία φάνηκαν τα προβλήματα του αεροπορικού κλάδου και ότι οι εταιρίες που στηριζόντουσαν στις γραμμές της Βόρειας Αμερικής αυτή την στιγμή θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα. 'Οι αεροπορικές εταιρίες πρέπει να πάρουν βασικές αποφάσεις μπροστά στον χειμώνα. Πολλές έχουν ελαττώσει τα δρομολόγια τους και αυτό είναι φυσικό. Το αεροδρόμιο και η διοίκηση του, από την άλλη πλευρά, προσπαθεί να βοηθήσει και πρόκειται ακόμα και να αναθεωρήσει ορισμένα από τα τέλη του ή να τα αναπροσαρμόσει ώστε να προσφέρει βοήθεια στις αεροπορικές εταιρίες'. Ο κ. Καραμάνος επιβεβαίωσε ότι τα περιθώρια αυτή την στιγμή είναι στενά και η κατάσταση δύσκολη.

Με ένα τόνο, όμως, αισιοδοξίας, πρόσθεσε ότι ελπίζει και θα είναι μεγάλη χαρά για όλους αν ορισμένες από τις αεροπορικές εταιρίες που σταμάτησαν τα δρομολόγια τους από την Αθήνα ξαναγυρίσουν.

Όσο για τα υπόλοιπα θέματα που απασχολούν το 'Ελευθέριος Βενιζέλος' ο κ. Καραμάνος υπογράμμισε ότι στόχος είναι η σύνδεση του αεροδρομίου με τα λιμάνια της τριγύρω περιοχής. Η Σύνδεση με το Λαύριο είναι ένα σοβαρό θέμα, και η σύνδεση με το λιμάνι της Ραφήνας που έγινε από τις αρχές Ιουλίου είχε μεγάλη επιτυχία. Το λεωφορείο στην αρχή ήταν κάθε δύο ώρες και τώρα λόγω μεγάλης κίνησης έχει γίνει κάθε 40 λεπτά.

Λόγω τις μείωσης των αεροπορικών δραστηριοτήτων, – πράγμα αναμενόμενο σύμφωνα με τον κ. Καραμάνο – το αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' στρέφεται προς την μεγιστοποίηση των εμπορικών του εσόδων που προέρχονται από τις υπόλοιπες δραστηριότητες του όπως τα καταστήματα, το πάρκινγκ, και το ξενοδοχείο, που αποτελούν σημαντικό έσοδο για το αεροδρόμιο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024