Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΈναρξη πειραματικής σχολής με διττό σύστημα κατάρτισης στον τουρισμό
Τουριστική εκπαίδευση

Έναρξη πειραματικής σχολής με διττό σύστημα κατάρτισης στον τουρισμό

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πειραματική σχολή με διττό σύστημα κατάρτισης στον τουρισμό είναι ο κεντρικός ενεργός ρόλος του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή των επιχειρήσεων, στην εκπαίδευση/κατάρτιση εργαζομένων, δήλωσε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της.

Στη σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης στον τουρισμό, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση για την έναρξη της πειραματικής σχολής, με διττό σύστημα κατάρτισης στον τομέα του τουρισμού και τη συνεργασία του ΟΑΕΔ, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

“Η χώρα μας έχει υποχρέωση να προσφέρει ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον τουρισμό. Η σωστή επαγγελματική κατάρτιση των νεοεισερχόμενων στον τουριστικό κλάδο αποτελεί μονόδρομο για τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος”, τόνισε η κα Κεφαλογιάννη. Και πρόσθεσε ότι αυτό θα έχει θετικές επιπτώσεις στην τόνωση της απασχόλησης στον τουριστικό τομέα.

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε τις πρωτοβουλίες που πήρε το Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου να προσαρμοστεί η τουριστική επαγγελματική εκπαίδευση στα διεθνή πρότυπα, τονίζοντας ότι:

  • Άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο.
  • Συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας, στελεχωμένη με εμπειρογνώμονες για τη συνολική ανασυγκρότηση της επαγγελματικής τουριστικής εκπαίδευσης.
  • Με την υποστήριξη της Task Force διοργανώθηκαν ειδικές συναντήσεις με ειδικούς από ευρωπαϊκές τουριστικές σχολές
  • Συγκροτήθηκε ομάδα εμπειρογνωμόνων για τον εκσυγχρονισμό των προγραμμάτων σπουδών στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων και στη Σχολή Ξεναγών.
  • Με την στήριξη Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων λειτουργούν τρία ταχύρυθμα προγράμματα σπουδών για ξεναγούς αποφοίτους σχολών αρχαιολογίας και ιστορίας, συμβάλλοντας έτσι στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των ξεναγών.
  • Υλοποιείται Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης για εργαζομένους, εποχιακά εργαζομένους, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις στο χώρο του τουρισμού.

Καταλήγοντας, η κα Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι “το Υπουργείο Τουρισμού στηρίζει καινοτομικές παρεμβάσεις, όπως το πρότυπο πρόγραμμα διττής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στα τουριστικά επαγγέλματα. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πειραματική αυτή σχολή- πρόσθεσε- είναι ο κεντρικός ενεργός ρόλος του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή των επιχειρήσεων, στην εκπαίδευση/κατάρτιση εργαζομένων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024