Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΕυαγγέλου: Ο εισερχόμενος τουρισμός από Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα

Ευαγγέλου: Ο εισερχόμενος τουρισμός από Ευρώπη δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα

Ο κ. Γ. Ευαγγέλου, πρόεδρος του HATTA, Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, στην ομιλία του κατά την διάρκεια της έκθεσης Λιμένες 2001, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις τελευταίες […]

Ο κ. Γ. Ευαγγέλου, πρόεδρος του HATTA<.>, Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, στην ομιλία του κατά την διάρκεια της έκθεσης Λιμένες<.> 2001, αναφέρθηκε<...> μεταξύ άλλων στις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ευαγγέλου ανέφερε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις από την ελληνική αγορά όσον αφορά τον εισερχόμενο τουρισμό από την Ευρώπη, που αντιπροσωπεύει και το μεγαλύτερο μέρος του τουρισμού στην Ελλάδα, δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. 'Η περιφέρεια δηλώνει ότι έχει η πληρότητα αυτή την στιγμή κυμαίνεται κοντά στα επίπεδα για την εποχή. Ενδείξεις υπάρχουν για στασιμότητα στις κρατήσεις για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου', επισήμανε ο κ. Ευαγγέλου.

Αντίθετα, πρόβλημα υπάρχει, όπως ανακοίνωσε ο κ. Ευαγγέλου, με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο συνεδριακός, ο επαγγελματικός, και ο περιηγητικός, όπου σημειώθηκαν μερικές ακυρώσεις και αναβολές. 'Η Ελλάδα δεν πάει άσχημα στον εισερχόμενο τουρισμό. Εφόσον δεν υπάρξει σημαντικό πρόβλημα στην γειτονιά μας, η επόμενη χρονιά θα πάει καλά. Υπάρχει αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξει πόλεμος, άλλωστε η Ελλάδα παρέχει ασφάλεια και ανήκει στις δυτικές ασφαλής χριστιανικές χώρες', σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ευαγγέλου.

Όσο για το διεθνές αεροδρόμιο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' ο κ. Ευαγγέλου πιστεύει ότι 'με τα μέσα που διαθέτει είναι ασφαλές, ιδίως σε σχέση με το παλαιό, που είχε πρόβλημα’. Όμως σημείωσε ότι οι Tour Operators του εξωτερικού μείωσαν τις ναυλωμένες πτήσεις τους για φέτος λόγω της αύξησης του κόστους του αεροδρομίου, γεγονός που λειτουργεί ως αντικίνητρο για τον ελληνικό τουρισμό.

Τελειώνοντας ανέφερε ότι το σοβαρότερο πρόβλημα του παλαιού αεροδρομίου ήταν το προσωπικό του, το οποίο δεν είχε εκπαίδευση, επίβλεψη, και κίνητρα παραγωγικότητας με αποτέλεσμα να αποδίδει πολύ λίγο. Δυστυχώς, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ευαγγέλου, το νέο αεροδρόμιο έχει μεν καλύτερο προσωπικό, το οποίο όμως δεν 'χαμογελά', και προσφέρει κακή εξυπηρέτηση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024