Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού
Αγροτουρισμός

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού

Οι κύριοι άξονες του συνεδρίου ήταν η αυτοαξιολόγηση των επιχειρήσεων – μελών των Ενώσεων του ΣΕΑΓΕ και ο εξωστρεφής σχεδιασμός του Συνδέσμου, διαμέσου της ενεργούς συμμετοχής του στην EURΟGITES, της δημιουργίας μηχανισμού για την προώθηση των επιχειρήσεων του και της αυτόνομης συμμετοχής του στην ΙΤΒ του Βερολίνου το 2014.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Βεργίνα Ημαθίας, το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΓΕ). Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υποστηρίχθηκε από το Επιμελητήριο Ημαθίας και την Αναπτυξιακή Ημαθίας ΑΕ.

Το συνέδριο περιελάμβανε την τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΓΕ το πρωί της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου, καθώς και ημερίδα το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο δημοτικό αμφιθέατρο Βεργίνας.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ημαθίας ΑΕ, η δήμαρχος Βέροιας κα Χαρίλεια Ουσουλτζόγλου, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Άρης Λαζαρίδης, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Σταύρος Γιανναβαρτζής και κ. Στέλιος Τσέας.

Όλες οι εισηγήσεις είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επιχειρηματίες του τουρισμού υπαίθρου – αγροτουρισμού, καθώς και για τους πολυπληθείς ενδιαφερόμενους.

Η βραδιά έκλεισε με γευσιγνωσία της τοπικής γαστρονομίας και με παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από πολιτιστικούς φορείς της περιοχής.

Την Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, οι σύνεδροι ξεναγήθηκαν στην περιοχή, επισκεπτόμενοι το Αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας, το παραδοσιακό Αρκοχώρι, την σπάνια βιβλιοθήκη της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας και το πολύ ιδιαίτερο Εθνογραφικό Μουσείο Μελίκης.

Οι κύριοι άξονες του συνεδρίου ήταν η αυτοαξιολόγηση των επιχειρήσεων – μελών των Ενώσεων του ΣΕΑΓΕ και ο εξωστρεφής σχεδιασμός του Συνδέσμου, διαμέσου

  • της ενεργούς συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τουρισμού Υπαίθρου – Αγροτουρισμού EURΟGITES,
  • της δημιουργίας μηχανισμού για την προώθηση των επιχειρήσεων του Συνδέσμου και
  • της αυτόνομης συμμετοχής του ΣΕΑΓΕ στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου 5-9 Μαρτίου 2014.

Τέλος, η συνέχιση της προσπάθειας του ΣΕΑΓΕ για δημιουργία θεσμικού πλαισίου Τουρισμού Υπαίθρου -Αγροτουρισμού στην Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024