Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορές'Οξυγόνο' για τον τουρισμό οι πτήσεις από Ρωσία προς την Αγ. Νάπα
Κύπρος

'Οξυγόνο' για τον τουρισμό οι πτήσεις από Ρωσία προς την Αγ. Νάπα

Το 'άνοιγμα' των πτήσεων από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη αναμένεται αρχικά να φέρει στην Κύπρο πέραν των 60.000 Ρώσων τουριστών και σταδιακά και σε βάθος χρόνου θα φθάσει μέχρι και τις 200.000.

“Οξυγόνο” για την οικονομία της Κύπρου και ειδικότερα της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, χαρακτήρισε τη φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, ο δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος, καλώντας τον ΚΟΤ να κινητοποιηθεί προκειμένου να αρθούν τα όποια εμπόδια για χειμερινές πτήσεις.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, “χάρη στις συντονισμένες κυβερνητικές ενέργειες, ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα της αδικημένης από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων επαρχίας Αμμοχώστου, ικανοποιήθηκε”. Ο αποκλεισμός του αεροδρομίου της Λάρνακας για χειμερινές ναυλωμένες πτήσεις από Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, που ήταν και το σημαντικότερο εμπόδιο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην επαρχία Αμμοχώστου, δεν υφίσταται πλέον.

Ο κ. Καρούσος πρόσθεσε ότι η φιλελευθεροποίηση των πτήσεων από τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη “αναμένεται αρχικά να φέρει στην Κύπρο πέραν των 60.000 Ρώσων τουριστών και σταδιακά και σε βάθος χρόνου θα φθάσει μέχρι και τις 200.000. Ήδη, αρκετοί τουριστικοί πράκτορες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και περιμένουν από τους αρμόδιους φορείς, Υπουργείο και Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, να μεριμνήσουν ώστε να παραχωρηθούν τα ανάλογα κίνητρα που δίνει ο ΚΟΤ στις τουριστικές εταιρείες”.
 
Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε ακόμα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη της ταχείας ανταπόκρισης του ΚΟΤ ώστε να ξεπεραστούν τα οποιοδήποτε εμπόδια για την έναρξη των χειμερινών πτήσεων. Το παράθυρο ευκαιρίας που υπάρχει σήμερα, ιδιαίτερα λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων σε γειτονικές και ανταγωνιστικές χώρες, όπως την Αίγυπτο, τη Συρία και την Τουρκία δεν πρέπει να χαθεί.

Τέλος, ανέφερε ότι ο ΚΟΤ οφείλει να δράσει αμέσως ώστε να μη χαθούν οι προσπάθειες τόσων χρόνων για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, γεγονός που μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει για την Κύπρο και ειδικά για την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024