Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΒρέθηκε, τελικά, στρατηγικός επενδυτής για τις Κυπριακές Αερογραμμές;
Αεροπορικές εταιρείες

Βρέθηκε, τελικά, στρατηγικός επενδυτής για τις Κυπριακές Αερογραμμές;

Η προωθούμενη πώληση της μιας εκ των δύο χρονοθυρίδων της εταιρείας στο Αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου η εταιρεία δεν έχει λάβει το αντίστοιχο ποσό που υπολογίζεται σε 15 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά είναι αναγκαία για επιβίωση της εταιρείας κατά τη χειμερινή περίοδο.

Την πεποίθηση ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές, ο εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου, θα επιβιώσει αλλά και θα είναι κερδοφόρος, εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, μετά την τέλεση αγιασμού στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους και αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Εταιρείας κ. Τώνη Αντωνίου για την πρόσκληση που του απηύθυνε να τελέσει τον αγιασμό, ο Μακαριότατος ευχήθηκε μια νέα πλούσια χρονιά τόσο για τις ΚΑ, όσο και για την Κύπρο και το λαό της. “Εκ φύσεως είμαι πάντα αισιόδοξος και πιστεύω ότι εκεί που υπάρχει πρόγραμμα, αλλά και σωστή δουλειά, οι επιχειρήσεις πάνε μπροστά”, δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: “Δραττόμενος της εδώ παρουσίας μου θα συμβούλευα τη Διεύθυνση και το Συμβούλιο να πάψουν να ακούνε τα κόμματα και να βάζουν προσωπικό πέραν του κανονικού”. Όπως επεσήμανε, ένας λόγος που ταλαιπωρήθηκαν οι ΚΑ επί σειρά ετών είναι από τη μια η κακοδιοίκηση και από την άλλη το υπεράριθμο προσωπικό. Γι’αυτό, υπογράμμισε απευθυνόμενος στη Διοίκηση – Διεύθυνση και το Προσωπικό, “όταν δουλεύετε προγραμματισμένα και άοκνα ο εθνικός μας αερομεταφορέας όχι μόνο θα ζήσει, αλλά και θα είναι κερδοφόρος. Κάλεσε ακόμη τη Διεύθυνση να είναι πιο αυστηρή ως προϋπόθεση για την επιτυχία. Ο Μακαριότατος ευχήθηκε για ακόμη μια φορά χρόνια πολλά, ότι ποθεί ο κάθε εργαζόμενος στις ΚΑ και μια θετική καλή και καρποφόρα νέα χρονιά για όλους και την εταιρεία”.

Ο κ. Αντωνίου, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριότατο για την τέλεση του αγιασμού και τα καλά του λόγια υπενθύμισε ότι όταν πριν επτά μήνες αναλάμβανε τα ηνία το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο πολλοί ήταν εκείνοι που ανέμεναν ή πίστευαν ότι οι ΚΑ θα έκλειναν. “Ευτυχώς δεν έχουν κλείσει και πετυχημένα μπαίνουμε στο 2014 με το δεξί”, τόνισε, επισημαίνοντας ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας δείχνουν ότι μπορούμε το 2014 να είμαστε όχι μόνο βιώσιμοι αλλά και κερδοφόροι. Σχολιάζοντας την παρατήρηση του Μακαριότατου περί υπεράριθμου προσωπικού, διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι “με πόνο ψυχής και μεγάλης δυσκολίας έχουμε πλεονάσει πέραν των 400 ατόμων τα οποία ήταν αναγκαία για να επιβιώσει η εταιρεία”.

Όσον αφορά στη νουθεσία του Μακαριότατου για την ανάγκη χρηστής διοίκησης και μη εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων εντός των ΚΑ, ο κ. Αντωνίου υπενθύμισε ότι από την πρώτη στιγμή που το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο ανέλαβε καθήκοντα, έχει διατάξει εσωτερικές έρευνες για διάφορα θέματα που ακριβώς αποδείκνυαν την κακή διαχείριση που έγινε τα προηγούμενα χρόνια. “Έχουμε παραδώσει αυτές τις έρευνες στην κυβέρνηση για να προχωρήσουν και να εντοπίσουν αν υπάρχουν –εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχουν- ευθύνες για να καταδικαστούν εκείνοι που πρέπει να καταδικαστούν” υπογράμμισε. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε σε ευθύνες προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων. “Πρόκειται για πράξεις που πηγάζουν από συμφωνίες κυρίως, αλλά και διοικητικές πράξεις οι οποίες κατά την άποψη μας δεν έπρεπε να γίνουν ή χρήζουν διερεύνησης για διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε το αποτέλεσμα, αλλά η Γενική Εισαγγελία και η Κυβέρνηση”, τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με την προωθούμενη πώληση της μιας εκ των δύο χρονοθυρίδων της εταιρείας στο Αεροδρόμιο του Heathrow, ο κ. Αντωνίου τόνισε ότι η πράξη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, δεν έχει πέσει οποιαδήποτε υπογραφή και ως εκ τούτου η εταιρεία δεν έχει λάβει το αντίστοιχο ποσό που υπολογίζεται σε 15 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά, τόνισε είναι αναγκαία για επιβίωση της εταιρείας κατά τη χειμερινή περίοδο, ώστε να εισέλθει στην κερδοφόρα περίοδο το καλοκαίρι.

Ο κ. Αντωνίου εξέφρασε δημοσίως θερμές ευχαριστίες προς τον επιβατικό κοινό και κυρίως τον Κύπριο επιβάτη, ο οποίος επιλέγει και υποστηρίζει τις ΚΑ, ως θέμα εθνικό. Τόνισε ταυτόχρονα ότι και οι ΚΑ προσφέρουν πάρα πολλά στον επιβάτη αλλά και στην Κύπρο. Με την ευκαιρία αυτή αναφέρθηκε στις επανειλημμένες ελκυστικές προσφορές των ΚΑ, με τελευταία την πρόσφατη εξαγγελία προς το Λονδίνο, από την οποία σε πέντε μέρες αγοράστηκαν 2.500 περίπου εισιτήρια.

Εξάλλου, επανέλαβε ότι από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο η εταιρεία δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ ως κρατική ενίσχυση και αυτό είναι οι οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα με την επίλυση των ταμειακών προβλημάτων των ΚΑ, αλλά και την αύξηση του επιβατικού κοινού οι ΚΑ έχουν και μέλλον και προοπτική.

Σε ερώτημα που τέθηκε αναφορικά με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για επένδυση από συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία, ο κ. Αντωνίου απηύθυνε έκκληση να είναι πιο προσεκτικοί οι λειτουργοί των ΜΜΕ κατά τη διαχείριση τέτοιων λεπτών θεμάτων. “Υπάρχει ενδιαφέρον”, τόνισε χαρακτηριστικά “από πολλούς αερομεταφορείς της περιοχής από εδώ μέχρι και την Κίνα, από τη Μέση Ανατολή έως την Ευρώπη”. Ωστόσο, όπως υπέδειξε, οι διαπραγματεύσεις γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και τόσο εμείς όσο και η κυβέρνηση είμαστε δεσμευμένοι με έγγραφα εμπιστευτικότητας που απαγορεύουν να ανακοινώνουμε οποιαδήποτε πληροφόρηση. Τόνισε ταυτόχρονα ότι η πρόωρη δημοσιοποίηση πληροφοριών ενέχει τον κίνδυνο να τιναχτεί στον αέρα προτού ολοκληρωθεί η οποιαδήποτε προσπάθεια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024