Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠΑΣΥΔΙΞΕ: Ο τουρισμός είναι ο πλέον ελπιδοφόρος κλάδος
Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων

ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Ο τουρισμός είναι ο πλέον ελπιδοφόρος κλάδος

'Στο ιδιαίτερα βαρύ οικονομικό κλίμα της Κύπρου, ο τουρισμός και η ξενοδοχειακή βιομηχανία αποτελούν τον πλέον ελπιδοφόρο κλάδο της οικονομίας και της απασχόλησης', δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Πόλυς Καλλής.

Ο τουρισμός και η ξενοδοχειακή βιομηχανία αποτελούν τον πλέον ελπιδοφόρο κλάδο της οικονομίας και της απασχόλησης, δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Πόλυς Καλλής, υποστηρίζοντας ότι παρά τις ευκαιρίες που προσφέρει ο τουρισμός, η εξουσία τον μεταχειρίζεται ως “πάρεργο”.

“Ο κλάδος παραμένει χωρίς ελπίδα για άμεσες λύσεις, όταν οι προκλήσεις δεν γίνονται ευκαιρίες και όταν, αντί για δράση ολκής, παίρνονται ετεροχρονισμένα ημίμετρα”, είπε ο κ. Καλλής σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή την ανακοίνωση της σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΠΑΣΥΔΙΞΕ αύριο Παρασκευή 10 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσίας.

“Στο ιδιαίτερα βαρύ οικονομικό κλίμα της Κύπρου, ο τουρισμός και η ξενοδοχειακή βιομηχανία αποτελούν τον πλέον ελπιδοφόρο κλάδο της οικονομίας και της απασχόλησης”, δήλωσε ο κ. Καλλής, κάνοντας αναφορά “σε σαφείς αξιώσεις προς την Πολιτεία, για να αξιοποιήσει επαρκώς τις ανεκμετάλλευτες προοπτικές και ευκαιρίες προς επίτευξη του στόχου για ολόχρονο τουρισμό”.

Η Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με συμμετοχή μόνον των μελών και με θέματα αναβάθμισης και επαναπροσανατολισμού του Συνδέσμου. κατόπιν θα πραγματοποιηθεί το επίσημο μέρος, στο οποίο προσκλήθηκαν να παρευρεθούν οι πολιτικές και κλαδικές αρχές του τουρισμού, της οικονομίας και της Πολιτείας και θα είναι ανοικτό στα μέσα ενημέρωσης, με χαιρετισμούς εκ μέρους των επισήμων και με την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΥΔΙΞΕ.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κυπριακός τουρισμός, όπως η εποχικότητα, η ανεργία, οι έριδες περιφερειών, ο παραγκωνισμός επαγγελματιών, ο κ. Καλλής δήλωσε ότι “η έλλειψη οράματος και στρατηγικής και πολλά άλλα κακώς κείμενα συνθέτουν τα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου”.

Στη Γενική Συνέλευση, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, έχουν προσκληθεί, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Τουρισμού, των οποίων την παρουσία θεωρεί ιδιαιτέρως χρήσιμη προς αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων.

Η Συνέλευση θα κλείσει με τελετή απονομής των Ετήσιων Βραβεύσεων 2013. “Προσωπικότητα Φιλοξενίας” επιλέχθηκε ο κ. Σώτος Στεφάνου, ενώ ως “Προσωπικότητα Τουρισμού” θα βραβευθεί ο κ. Χάινριχ Σέλερ για τη διαχρονική προσφορά του και Ειδική Μεταθανάτια Βράβευση θα αποδοθεί στον Πέτρο Κοντοπύργο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024