Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕρώτηση 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη 'Λευκή Εβδομάδα' διακοπών
Τουριστική πολιτική

Ερώτηση 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη 'Λευκή Εβδομάδα' διακοπών

Σε Ερώτησή τους, 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν τον μαρασμό των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και το γεγονός ότι η 'Λευκή Εβδομάδα' δεν αποτελεί αναπτυξιακή πρόταση η ανακύκλωση εισοδήματος από τη μια περιοχή στην άλλη, ούτε η τόνωση του εσωτερικού τουρισμού μπορεί να γίνεται σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

“Μια εβδομάδα διακοπών στις αρχές της άνοιξης θεωρεί το Υπουργείο Παιδείας ότι χρειαζόταν το καταρρέον από τα μνημονιακά χτυπήματα ελληνικό σχολείο για να επιλυθούν τα ων ουκ έστι αριθμός λειτουργικά και θεσμικά προβλήματά του. Γι’αυτό και, μετά από διάβημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) προς αυτόν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, άρχισε να σκέφτεται τη ‘Λευκή Εβδομάδα’, επεκτείνοντας την αργία της Καθαροδευτέρας με μερικές μέρες διακοπών, στις οποίες θα μπορούν να οργανώνονται μαθητικές εκδρομές”. Τα παραπάνω αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε Ερώτηση βουλευτών του (κ.κ. Φωτίου, Συρμαλένιος, Κουράκης Μαντάς, Γεωργοπούλου, Αμανατίδης, Βαμβακά, Καραγιουσούφ, Πάντζας, Κριτσωτάκης, Αλεξόπουλος και Δριτσέλη) και με την οποία ζητούν την απόσυρση της πρότασης.

“Παιδαγωγικά έωλη ωστόσο η πρόταση για κλείσιμο των σχολείων και μάλιστα πολύ κοντά στις 15μερες διακοπές του Πάσχα, χωρίς τη γνωμοδότηση κανενός παιδαγωγικού οργάνου, δεν υπαγορεύεται από καμιά μέριμνα για τους μαθητές και τη μαθησιακή διαδικασία, αλλά από λόγους οικονομικούς, αφού είναι κοινό μυστικό ότι εδώ και χρόνια ο μαθητικός τουρισμός αιμοδοτεί οικονομικά τα ξενοδοχεία της χώρας σε περιόδους χαμηλής τουριστικής κινητικότητας”.

Στην ερώτησή τους επισημαίνουν επίσης τον μαρασμό των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και το γεγονός ότι  δεν αποτελεί αναπτυξιακή πρόταση η ανακύκλωση εισοδήματος από τη μια περιοχή στην άλλη, ούτε η τόνωση του εσωτερικού τουρισμού μπορεί να γίνεται σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της γενικότερης δουλειάς στο σχολείο. Σε περίοδο τρομακτικής οικονομικής κρίσης, όταν εμφανίζονται ολοένα και διογκούμενα προβλήματα υποσιτισμού των μαθητών και τα ελληνικά νοικοκυριά στενάζουν, πολλοί μαθητές δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στις εκδρομές πράγμα που θα επιφέρει προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό. Η απορρόφηση αδιάθετων κοινοτικών κονδυλίων από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα πρέπει να γίνεται με σύνεση, διαφάνεια και με ορθή ιεράρχηση των προτεραιοτήτων της κοινωνίας και της οικονομίας, αποτρέποντας τον αρνητικό κοινωνικό αντίκτυπο και προσβλέποντας στην μεγιστοποίηση του οφέλους μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, υποστηρίζουν εν κατακλείδι στην ερώτησή τους.

2014-01-15 Ερώτηση Λευκή Εβδομάδα

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024