Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςMediterranean Travel Fair 2001: Σιγή ιχθύος κρατούν τα Μεσογειακά κράτη μετά τα τρομοκρατικά γεγονότα

Mediterranean Travel Fair 2001: Σιγή ιχθύος κρατούν τα Μεσογειακά κράτη μετά τα τρομοκρατικά γεγονότα

Σιγή ιχθύος κρατούσαν οι εκπρόσωποι των κρατών που είχαν εθνική συμμετοχή στην έκθεση Mediterranean Travel Fair 2001, MTF, που διοργανώθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου από τις 24-26 Σεπτεμβρίου 2001. Ακόμα […]

Σιγή ιχθύος κρατούσαν οι εκπρόσωποι των κρατών που είχαν εθνική συμμετοχή στην έκθεση Mediterranean Travel Fair 2001, MTF<.>, που διοργανώθηκε<...> στο Κάιρο της Αιγύπτου από τις 24-26 Σεπτεμβρίου 2001.

Ακόμα και ο εκπρόσωπος δημοσίων σχέσεων του υπουργείου Τουρισμού της Τουρκίας κ. Tayfun Sener δήλωσε αναρμόδιος να απαντήσει ποια είναι η τουριστική κατάσταση στην χώρα του μετά το τρομοκρατικό γεγονός στην Νέα Υόρκη, παρόλο που στο περίπτερο του ακουγόντουσαν έντονα τα παράπονα για ακυρώσεις Γερμανών τουριστών, και όχι μόνο.

Στο περίπτερο της Τυνησίας βρήκαμε τον κ. Chokri Charrad διευθυντή marketing του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Τυνησίας και υπεύθυνο για τις αραβικές αγορές, ο οποίος χαρακτήρισε τις επιπτώσεις από το τρομοκρατικό κτύπημα 'ως διεθνές πρόβλημα'. Η χώρα του αντιμετώπισε ακυρώσεις όχι μόνο από την διεθνή αγορά αλλά ακόμα και από τις αραβικές. Παρόλα αυτά απέφυγε να δώσει ποσοστά ή πιο συγκεκριμένα πράγματα. Σύμφωνα με το σχέδιο marketing της Τυνησίας, και μετά το τρομοκρατικό κτύπημα, πρώτη μέριμνα είναι να πληροφορήσουν τον κόσμο ότι η Τυνησία είναι μια ασφαλής χώρα.

Στην Ιορδανία, μιλήσαμε με τον κ. Mazen Talhouni διευθυντή του Ιορδανικού Οργανισμού Τουρισμού, επίσης υπευθύνου της αραβικής αγοράς, ο οποίος με δυσκολία παραδέχθηκε ότι υπήρχαν ακυρώσεις και από την Αμερική φυσικά, αλλά και από την Ευρώπη. Στόχος τους είναι να στραφούν τώρα προς την Αραβική αγορά για να καλυφθεί το κενό που δημιουργούν οι ακυρώσεις από την διεθνή αγορά. Μεγάλη προσοχή θα δοθεί στην διαφήμιση και στην επικοινωνία με τον τύπο. Στα πλάνα τους για την επόμενη χρονιά είναι να στραφούν και προς την Ελλάδα, όπου σκοπεύουν να ιδρύσουν ειδικό γραφείο προώθησης του τουρισμού προς την Ιορδανία.

Στο περίπτερο της Κύπρου η απάντηση ήταν ότι δεν υπήρχε υπεύθυνος για αυτά τα θέματα, και ότι ο τουρισμός κυλά ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Η Αλεξάνδρεια, παρότι βρίσκεται στην Αίγυπτο, είχε στην έκθεση ξεχωριστό περίπτερο. Ο πρόεδρος του τοπικού Οργανισμού Τουρισμού Αλεξάνδρειας κ. Mahamed Hussein Saliman, μας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν ακυρώσεις και μάλιστα ακόμα και από αραβικές χώρες. Όσο για τις αφίξεις από ΗΠΑ και Καναδά παραδέχθηκε ότι υπάρχει αισθητή μείωση. Στην Αλεξάνδρεια ζουν περίπου 500.000 έλληνες και εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν ναυλωμένες πτήσεις που συνδέουν την Αλεξάνδρεια με την Ρόδο, την Αθήνα, και την Θεσσαλονίκη.

Καθησυχαστικός και πολύ αισιόδοξος ήταν, επίσης, και ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων της Αιγύπτου και ιδιοκτήτης του Emeco Travel κ. El Hamy El Zayat, ο οποίος μάλιστα χαιρέτισε θερμά τις συνεργασίες των τουριστικών πρακτόρων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

Το γενικό κλίμα είναι ότι ενώ φυσικά υπάρχουν ακυρώσεις, οι περισσότεροι τουριστικοί επαγγελματίες περιμένουν να δουν τι θα γίνει και δεν θέλουν να καταλήξουν σε βιαστικά συμπεράσματα. Στους κύκλους των συζητήσεων οι ακυρώσεις χαρακτηρίζονται σπασμωδικές. Αν δεν γίνει κάποιο άλλο γεγονός οι περισσότεροι επαγγελματίες πιστεύουν ότι σύντομα τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024