Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςVirtuoso Luxe Report: Τα που, πως και γιατί των ταξιδιών των εύπορων τουριστών για το 2014
Τουρισμός πολυτελείας

Virtuoso Luxe Report: Τα που, πως και γιατί των ταξιδιών των εύπορων τουριστών για το 2014

Τα ταξίδια περιπέτειας είναι η νέα δυναμική τάση το 2014. Η Ιταλία διατηρεί τη θέση της 'βασίλισσας' ως ο κορυφαίος προορισμός για διεθνή ταξίδια το 2014, ακολουθούμενη από τη Νότια Αφρική, τη Γαλλία και την Αυστραλία. Η Ιταλία παραμένει στην κορυφή των επιλογών και για οικογένειες που ταξιδεύουν το 2014, με τη Βρετανία, τη Χαβάη, την Κόστα Ρίκα και το Μεξικό, να ακολουθούν.

Η Virtuoso, το διεθνές δίκτυο γραφείων ταξιδιών πολυτελείας, παρουσίασε την Έκθεση Virtuoso Luxe 2014, τα αποτελέσματα της οποίας βασίζονται σε ετήσια έρευνα των κορυφαίων ταξιδιωτικών της συμβούλων. Η Έκθεση αναγνωρίζεται από όλη τη τουριστική βιομηχανία ως έγκυρη πρόβλεψη, με τις τάσεις των πολυτελών ταξιδιών για το 2014 βάσει των τρεχουσών και των αναμενόμενων κρατήσεων. Από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς μέχρι το τι παρακινεί τους ταξιδιώτες σήμερα, η έκθεση Virtuoso Luxe ρίχνει φως στα σχέδια και τις αποφάσεις των πλουσιότερων τουριστών του κόσμου.

Ενώ η κορυφαία τάση είναι τα “οικογενειακά ταξίδια πολλών γενεών μαζί”, η κυρίαρχη τάση που προβλέπεται για όλους τους ταξιδιώτες το 2014 (οικογένειες, ζευγάρια, μήνα του μέλιτος, συνταξιούχους) είναι “ταξίδια ενεργά και με περιπέτεια”, ιδίως σε πιο εξωτικούς προορισμούς. Η μεγαλύτερη αλλαγή στις προτιμήσεις σε σχέση με την έκθεση του 2013 όμως, είναι ίσως οι νεοεισερχόμενοι προορισμοί στην κατηγορία ‘αναδυόμενοι προορισμοί”. Έτσι, ενώ η Κούβα παραμένει ο πιο τουριστικός προορισμός σε άνοδο, η δημοτικότητα των νησιών Γκαλαπάγκος αυξάνεται και πάλι, ενώ η Ισλανδία και το Μπελίζ συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Η Ιταλία διατηρεί τη θέση της “βασίλισσας” ως ο κορυφαίος προορισμός για διεθνή ταξίδια το 2014, ακολουθούμενη από τη Νότια Αφρική, τη Γαλλία και την Αυστραλία. Φέτος και η Νέα Ζηλανδία κάνει μια εμφάνιση στη λίστα. Η Ιταλία παραμένει στην κορυφή των επιλογών και για οικογένειες που ταξιδεύουν το 2014, με τη Βρετανία, τη Χαβάη, την Κόστα Ρίκα και το Μεξικό, να συμπληρώνουν τη λίστα.

Στην τουριστική αγορά των ΗΠΑ, η Νέα Υόρκη επανακτά την πρωτιά, ακολουθούμενη από το Μάουι. Η κοιλάδα της Νάπα/Σονόμα έπεσε στην τρίτη  από την πρώτη θέση κατάταξης το 2013. Το Λας Βέγκας πήρε την τέταρτη θέση και για πρώτη φορά, το μεγάλο νησί της Χαβάης συμπληρώνει τη λίστα.

Όπως και σε προηγούμενες εκθέσεις, το κίνητρο πίσω από τέτοιου είδους high-end ταξίδια συνεχίζει να αποτελεί η αναζήτηση αυθεντικών εμπειρίων, η ξεκούραση και η χαλάρωση, καθώς και ο ελεύθερος χρόνος ή η επανασύνδεση με  αγαπημένα άτομα. Προσθήκες στη φετινή λίστα αποτελούν η ανακάλυψη εκ νέου προορισμών που έχουν επισκεφθεί οι τουρίστες παλαιότερα, αλλά και η ανακάλυψη νέων.

Ο “πιο δημοφιλής προορισμός για το μήνα του μέλιτος” είναι μια νέα κατηγορία που προστίθεται φέτος στην Έκθεση. Ιταλία, Γαλλική Πολυνησία, Μάουι, Μαλδίβες και το νησί St Lucia βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η λίστα “καθρεφτίζει” τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για ρομαντικά ταξίδια, όπως εξακολουθούν να είναι η Ιταλία, η Γαλλική Πολυνησία, το Μπαλί και η Γαλλία. Φέτος και οι Μαλδίβες μπήκαν στον κατάλογο των εξωτικών τοποθεσιών.

Η Virtuoso Luxe Report για το 2014 διαπίστωσε επίσης ότι την αύξηση των πολυήμερων ταξιδιών (οκτώ ημέρες και περισσότερο) προς διεθνείς προορισμούς έμεινε σταθερή το 2013, και καταδεικνύει ότι, όταν είναι αναγκαίο, οι ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να κλείσουν χαμηλότερες κατηγορίες δωματίων, προκειμένου να παραμείνουν σε καλύτερα ξενοδοχεία. Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι εξακολουθούν να είναι ο κύριος παράγοντας επιρροής στον καθορισμό αποφάσεων ταξιδιών προς τους πελάτες τους, ακολουθούμενοι από συστάσεις από τους φίλους και την οικογένεια. Η Business Class εξακολουθεί να είναι ο προτιμώμενος τρόπος για να πετάξει κανείς, με την Economy Plus όμως να συνεχίζει να κερδίζει σε δημοτικότητα, καθώς περισσότερες αεροπορικές εταιρείες εισάγουν και επεκτείνουν αυτήν την υπηρεσία.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:
Οι 10 πιο δημοφιλείς “αναδυόμενοι” προορισμοί
1. Κούβα
2. Μυανμάρ / Μπούρμα
3. Βιετνάμ
4. Νησιά Γκαλαπάγκος
5. Μπουτάν
6. Καμπότζη
7. Χιλή
8. Ισλανδία
9. Τουρκία
10. Μπελίζ

Οι 5 μεγαλύτερες τάσεις για το 2014
1. Οικογενειακές διακοπές πολλών γενεών μαζί
2. Κρουαζιέρα σε ποτάμια
3. Ταξίδια περιπέτειας
4. Ταξίδια λόγω εορτασμού (επέτειοι, γενέθλια κ.λπ.)
5. Κρουαζιέρες πολυτελείας

Οι 5 πιο δημοφιλείς διεθνείς προορισμοί για το 2014
1. Ιταλία
2. Νότια Αφρική
3. Γαλλία
4. Αυστραλία
5. Νέα Ζηλανδία

Οι 5 κορυφαίοι προορισμοί στις ΗΠΑ για το 2014
1. Νέα Υόρκη
2. Μάουι
3. Κοιλάδα Νάπα / Σονόμα
4. Λας Βέγκας
5. Μεγάλο Νησί Χαβάης

Οι 5 κορυφαίοι προορισμοί για οικογένειες για το 2014:
1. Ιταλία
2. Βρετανία
3. Χαβάη
4. Κόστα Ρίκα
5. Μεξικό

Οι 5 κορυφαίοι προορισμοί κρουαζιέρας για το 2014
1. Μεσόγειος
2. Αλάσκα
3. Ευρωπαϊκοί ποταμοί
4. Καραϊβική
5. Βαλτική

Οι 5 κορυφαίοι προορισμοί για ταξίδι του μέλιτος για το 2014
1. Ιταλία
2. Γαλλική Πολυνησία
3. Μάουι
4. Μαλδίβες
5. Σάντα Λουτσία

Οι 5 κορυφαίοι ρομαντικοί προορισμοί για το 2014
1. Ιταλία
2. Γαλλική Πολυνησία
3. Μπαλί
4. Γαλλία
5. Μαλδίβες

Οι 5 κορυφαίοι προορισμοί περιπέτειας για το 2014
1. Νότια Αφρική
2. Νεα Ζηλανδία
3. Νησιά Γκαλαπάγκος
4. Κόστα Ρίκα
5. Περού

Οι κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους θα ταξιδέψει κανείς το 2014
1. Εξερεύνηση νέων προορισμών
2. Ξεκούραση και χαλάρωση
3. Αναζήτηση αυθεντικών εμπειριών σε νέους προορισμούς
4. Επανακάλυψη ήδη γνωστών προορισμών
5. Προσωπικός εμπλουτισμός εμπειριών


Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024