Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΑπό τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου η 9η HORECA 2014
Εκθέσεις

Από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου η 9η HORECA 2014

Οι καινοτόμες θεματικές παράλληλες εκδηλώσεις 9ης HORECA 2014 θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα και την ευθύνη του Υπουργείου Τουρισμού, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος και του SCAE Hellas.

Η 9η Διεθνής Έκθεση HORECA 2014 θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 10 Φεβρουαρίου 2014 στο Metropolitan Expo με 525 εκθέτες και θα αναπτυχθεί σε 45.000 τ.μ., εκθεσιακής επιφάνειας. Την έκθεση θα εγκαινιάσει η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00.

Σύμφωνα με τη διοργανώτρια εταιρεία, Forum AE, η HORECA είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη έκθεση στην Ελλάδα αφού σε μόλις 9 χρόνια αύξησε θεαματικά όλα της τα μεγέθη. Σε 9 διοργανώσεις αύξησε κατά 533% το εκθεσιακό της μέγεθος ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα οι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 283% και οι εκθέτες από 146 το 2006 εκτινάχθηκαν στους 525 το 2014.

Και φέτος στα πλαίσια της έκθεσης θα υπάρξει συστράτευση όλων των θεσμικών φορέων της τουριστικής και επισιτιστικής Βιομηχανίας, πρωτοστατούντων του Υπουργείου Τουρισμού, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος και του SCAE Hellas, υπό την αιγίδα και την ευθύνη των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι καινοτόμες θεματικές παράλληλες εκδηλώσεις.

  • 3η Γενική Συνέλευση ΞΕΕ: Τα φλέγοντα ζητήματα του ξενοδοχειακού κλάδου και των υποδομών φιλοξενίας της χώρας θα συζητηθούν στην 3η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος θα λάβει χώρα στις 7 Φεβρουαρίου 2014 στις 17:00, όπου αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από 2.000 ξενοδόχοι από όλη τη χώρα.
  • Εκδήλωση ΣΕΤΕ: “Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού”: Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014 Ο ΣΕΤΕ θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση για την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας σε αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. Στην ημερίδα, μεταξύ άλλων, έχουν προσκληθεί ως ομιλητές οι κ.κ. Αλέξανδρος Λαμνίδης (γενικός διευθυντής ΣΕΤΕ), Ιωσήφ Πάρσαλης (Managing Director Marketing Greece), Ηλίας Μαμαλάκης, Πλάτωνας Μαρλαφέκας (διευθυντής Μάρκετινγκ, Λουξ), Μηνάς Μαυρικάκης (διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων, Αθηναϊκή Ζυθοποιία), Ντίνα Νικολάου, Γιώργος Πίττας (ξενοδόχος-μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος & επικεφαλής Προγράμματος “Ελληνικό Πρωινό”), Χρήστος Σοκόλης (ιδρυτής του Γραφείου Marketing Food Concepts και μέτοχος της Εταιρείας Fresh Ζαχαροπλαστεία), Νίκος Φωτιάδης (chef, αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Πιερικής Γαστρονομίας).
  • “Ελληνικό Πρωινό” από το ΞΕΕ: Το επιτυχημένο πρόγραμμα “Ελληνικό Πρωινό” του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος επιστρέφει δυναμικά στην έκθεση HORECA πάντα στο ίδιο πνεύμα και concept. Φέτος θα παρουσιαστούν και άλλα πρωινά επιμέρους περιοχών, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα από τις διαδικασίες των καινούργιων Τοπικών Συμφώνων Ελληνικού Πρωινού που υπογράφτηκαν με τις αντίστοιχες Περιφέρειες μέσα στη χρονιά που πέρασε. Συγκεκριμένα, αυτή την φορά είναι η σειρά της Κρήτης, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Κέρκυρας να παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή για το “Ελληνικό Πρωινό”, αξιοποιώντας τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.
  • GReat… Kouzina: Η νέα διεθνής ταυτότητα της ελληνικής γαστρονομίας: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανάμεσα στα δρώμενα της 9ης HORECA έχει το συνέδριο GReat… Kouzina που θα αποτελέσει το κορυφαίο γεγονός του 7ου Διεθνούς Forum Γαστρονομίας. Πρόκειται για την παρουσίαση της νέας διεθνούς ταυτότητας της ελληνικής γαστρονομίας από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των θεσμικών και κρατικών φορέων του τουρισμού, πανεπιστημιακοί, αλλά και εκπρόσωποι του ιατρικού χώρου που θα επισημάνουν τα οφέλη της ελληνικής διατροφής μέσω του συνεδρίου.
  • 2ο Future Hotel on the Web: Το πλήρως ανανεωμένο και εμπλουτισμένο “2ο Future Hotel on the Web” θα πλαισιωθεί για ακόμη μια χρονιά από πλούσιες δράσεις μέσα από τις οποίες θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τις διαδικτυακές τεχνολογίες, καθώς και τα εργαλεία που προσφέρονται στο σύγχρονο ξενοδόχο με σκοπό την αύξηση των ιντερνετικών του πωλήσεων. Ο σύγχρονος ξενοδόχος θα μπορεί να ενημερωθεί και να βρει περισσότερες από 20 εταιρείες του κλάδου, αλλά και τα προϊόντα γύρω από τις νέες τεχνολογίες και το e-hotel marketing που τον αφορούν.
  • HORECA Beer & Spirit Show: H ενοποίηση του Beer Festival και του Bar tendering Show θα πραγματοποιηθεί στην 9η HORECA με στόχο ένα πιο ευέλικτο event με παλμό που να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον κάθε bartender. Οι φετινές εκδηλώσεις θα επικεντρώνονται στα αλκοολούχα ποτά και στην μπίρα, με προσκεκλημένους σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, όπως ο Hidetsuko Ueno διάσημος Ιάπωνας bartender που εξειδικεύεται στο σκαλίσμα στον πάγο, και ο Fernando Castellon. Υπό την αιγίδα της ΕΜΕ θα πραγματοποιηθούν και οι διαγωνισμοί Cocktail, Flairtending, Draft Master και Beer Bottle Speed Opening.
  • Πρωταθλήματα Καφέ του SCAE Hellas: To υψηλό επίπεδο των baristi στην Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά οι επαγγελματίες του κλάδου της Καφεστίασης που θα επισκεφθούν την 9η HORECA. Οι καλύτεροι baristi του χώρου θα διαγωνιστούν για τον τίτλο του πρωταθλητή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ που θα πραγματοποιηθούν από τον SCAE Hellas. Συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν οι διαγωνισμοί “Coffee in Good Spirits”, “Latte Art”, “Cup Taster’s Cup”, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Barista, καθώς και το “Brewer’s Cup”.
  • HORECA WINE: Για άλλη μια χρονιά το επώνυμο ελληνικό κρασί συναντά τη Μαζική Εστίαση στην έκθεση HORECA. Εμπλουτισμένο με ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις, θα προβάλλει αποτελεσματικά τις εγχώριες επώνυμες ετικέτες οίνου, φιλοξενώντας συγχρόνως γευσιγνωσίες ελληνικών ποικιλιών, αφρώδων οίνων και διάφορων τύπων κρασιού. Δε θα λείψουν τα σεμινάρια από κορυφαίους οινολόγους και sommeliers, με στόχο την επιμόρφωση κάθε επαγγελματία, που ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει τις γνώσεις του γύρω από το κρασί, παρέχοντας έτσι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον πελάτη του.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024