Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΠροβολή της Κρήτης στις διεθνείς εκθέσεις Ferien Messe Βιέννης και Vakantiebeurs Ουτρέχτης
Εκθέσεις

Προβολή της Κρήτης στις διεθνείς εκθέσεις Ferien Messe Βιέννης και Vakantiebeurs Ουτρέχτης

Διπλή παρουσία της Κρήτης στις τουριστικές εκθέσεις Frien Messe 2014 στη Βιέννη και Vakantiebeurs στην Ουτρέχτη. Σημειώνεται ότι το 2013 η κίνηση των Αυστριακών τουριστών είχε αύξηση 26% στο νησί, ενώ η Ολλανδία κατέχει την εβδόμη θέση στις χώρες προσέλκυσης επισκεπτών στην Κρήτη.

Πραγματοποιήθηκε από 16 έως 19 Ιανουαρίου η Διεθνής Έκθεση Ferien Messe 2014 στη Βιέννη. Στο περίπτερο του ΕΟΤ συμμετείχε η Κρήτη με την εποπτεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, συνεπικουρούμενης από την Π.Ε. Ρεθύμνης.

Επικεφαλής της κρητικής αντιπροσωπείας ήταν η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, κα Πελαγία Πετράκη, προκειμένου να συμβάλλει στην λειτουργία του περιπτέρου της Κρήτης και να επιδιώξει την περαιτέρω προβολή του νησιού στην τουριστική αγορά της Αυστρίας. Την ομάδα πλαισίωσαν η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Λασιθίου κα Μαρία Λαβδάκη, ο εκπρόσωπος της Π.Ε. Ρεθύμνου κ. Μανώλης Μαρκαντωνάκης και η ξεναγός κα Κατερίνα Τσαγκαράκη. Επίσης, στο περίπτερο συμμετείχε αντιπροσωπεία της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας, καθώς και πολλοί επιχειρηματίες από την Κρήτη, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.
Την Ένωση Ξενοδοχείων Σητείας, εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Γιάννης Κακουράκης, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Αικατερινίδης και ο έφορος κ. Γιώργος Κουντάντος.

Η αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με την αντιδήμαρχο της Βιέννης κα Μαρία Βασιλάκου και συζήτησαν θέματα τουρισμού, περιβάλλοντος και αστικής ανάπτυξης. Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στο θέμα της διαχείρισης του τουρισμού προς όφελος τόσο των επισκεπτών όσο και των κατοίκων της περιοχής υποδοχής. Η αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε να παρουσιάσει την εμπειρία από τις σχετικές εφαρμογές, καθώς και τις προτάσεις της για την ελληνική αγορά και ειδικότερα για την περιοχή της Κρήτης.

Στους επισκέπτες της Ferien Messe 2014, που φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τους 150.000, δόθηκαν πληροφορίες, διαφημιστικό υλικό και κρητικά κεράσματα από ποτά, τοπικά προϊόντα κ.ά.

Με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον των Αυστριακών (το 2013 η κίνηση των τουριστών σημείωσε αύξηση 26%) και σε συνέχεια των συναντήσεων που είχε η κα Πετράκη με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Πάνο Λειβαδά, τον Έλληνα πρέσβη στη Βιέννη κ. Θεμιστοκλή Δημίδη και τη διευθύντρια του ΕΟΤ Αυστρίας, Ουγγαρίας και Ελβετίας κα Αθηνά Μπαμπάκου, προγραμματίζεται επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στην Π.Ε. του Λασιθίου και σε άλλες περιοχές της Κρήτης, προκειμένου να γίνει ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της συνολικής τουριστικής προσφοράς του νησιού.

Ανάμεσα σε 750 εκθέτες από 72 διαφορετικές χώρες διαπιστώνεται ότι το ενδιαφέρον για το ελληνικό περίπτερο είναι ιδιαίτερα υψηλό και όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο της τουριστικής αγοράς στην Αυστρία. Ιδιαίτερα η Κρήτη αναδεικνύεται ως άκρως δημοφιλής προορισμός των Αυστριακών.

Θετικά τα μηνύματα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης και στην Vakantiebeurs
Η Κρήτη συμμετείχε και στη Έκθεση της Ουτρέχτης Vakantiebeurs. Την εποπτεία του διπλού περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης, που βρισκόταν σε περίοπτη θέση του εκθεσιακού χώρου είχε ο κ. Μ. Μενιουδάκης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, πλαισιωμένος από τον κ. Νίκο Αλεξάκη από την Π.Ε Ηρακλείου και την ξεναγό κα Χρυσούλα Καμπουράκη. Το έντυπο υλικό της Περιφέρειας Κρήτης διατέθηκε εξ ολοκλήρου, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το DVD με τα προωθητικά φιλμάκια της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακόμη, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ολλανδίας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις εργασίας  με δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ (κουζίνα, ποδήλατο, moto), καθώς και με την τουρκική “Mediasa“, για δημιουργία ντοκιμαντέρ προβολής της Κρήτης στη γείτονα χώρα, ενώ διοργανώθηκαν και αρκετά events ελληνικής κουζίνας και γευσιγνωσίας, που αποκόμισαν θετικές εντυπώσεις. Την άνοιξη μάλιστα αναμένεται στην Κρήτη δημοσιογραφική αποστολή του “National Geographic” για την παραγωγή ντοκιμαντέρ.

Η Ολλανδία κατέχει την εβδόμη θέση στις χώρες προσέλκυσης επισκεπτών στην Κρήτη, με χρονιά ρεκόρ το 2006 με 209.000 περίπου επισκέπτες, αλλά με μια συνεχώς πτωτική τάση από τότε. Το 2013 ωστόσο άρχισαν να φαίνονται σημάδια σταθεροποίησης, ενώ για το 2014 οι προβλέψεις είναι θετικές. Η αισιοδοξία αυτή διαφαίνεται τόσο από τις προκρατήσεις αλλά και από την αύξηση των πτήσεων, σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες TUI, Thomas Cook, Corendon, Sundio, Ferio κ.ά. Η αισιοδοξία αυτή οφείλεται κυρίως στο ότι τα ΜΜΕ της Ολλανδίας στέκονται πλέον θετικά στο πρόβλημα της ευρωπαϊκής κρίσης και ορισμένοι μάλιστα θεωρούν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό το πρώτο “ανάχωμα” για την οικονομική σταθερότητα της Ευρώπης. Ίσως για το λόγο αυτό οι Ολλανδοί προσανατολίζονται σε οικονομικά πακέτα διακοπών και all inclusive.  Οι ηλικίες που προτιμούν την Ελλάδα είναι από 50+ χρονών  και οι συνταξιούχοι.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024