Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΤα ΒορΟινά… κατεβαίνουν στην Αθήνα
Οινογνωσία - οινοτουρισμός

Τα ΒορΟινά… κατεβαίνουν στην Αθήνα

Τα ΒορΟινά, η εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης 'Οίνοι Βορείου Ελλάδος', πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου.

Ο οινικός πλούτος του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα πρωταγωνιστεί στην ιδιαίτερα δημοφιλή εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων “Τα ΒορΟινά” της ένωσης οινοπαραγωγών “Οίνοι Βορείου Ελλάδος” που διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά στην Αθήνα στις 3 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.  

Μια μεγάλη και εντυπωσιακή συλλογή από επιλεγμένες ετικέτες γηγενών και ξενόφερτων ποικιλιών που καλλιεργούνται στα φημισμένα αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών για γευστική δοκιμή. Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, νέων και παλαιότερων εσοδειών, μονοποικιλιακοί ή από χαρμάνι, ξηροί, αφρώδεις, γλυκείς καθώς και ποικιλία αποσταγμάτων, αποτελούν την πλέον δελεαστική πρόταση για την οινική έναρξη της νέας χρονιάς.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι λάτρεις του κρασιού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τα αγαπημένα τους κρασιά, να δουν πρωτοεμφανιζόμενους παραγωγούς και να συζητήσουν μαζί τους.

Στόχος των “ΒορΟινών” είναι να προσφέρουν σε κάθε επισκέπτη τους, ένα νοερό ταξίδι στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και τη θαυμάσια ευκαιρία να γνωρίσουν εκλεκτά κρασιά από γηγενής και διεθνής ποικιλίες, ξηρά, αφρώδη και γλυκά, λευκά, ροζέ και ερυθρά, από νέες και παλαιωμένες σοδειές, μαζί με αμπελοοινικά αποστάγματα.

Κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας πριν την εκδήλωση, από 27 Ιανουαρίου έως και τις 3 Φεβρουαρίου 2014 τα “ΒορΟινά” θα γιορτάζουν την επέτειο των 10 χρόνων τους σε επιλεγμένους χώρους και με μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις: Σεμινάρια για επαγγελματίες και κοινό, παρουσιάσεις οινοπαραγωγών, εργαστήρια γεύσης, ειδικά γεύματα και δείπνα, μουσικές βραδιές, διαγωνισμοί, όλα μέσα από το πρίσμα “οίνος”. Επιπλέον, ορισμένα από τα καλύτερα wine bars και εστιατόρια της Αθήνας, θα σερβίρουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κρασιά των οινοπαραγωγών που συμμετέχουν στα “ΒορΟινά” και θα φιλοξενούν οινοπαραγωγούς που θα σας μυήσουν οι ίδιοι στα μυστικά των κρασιών τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024