Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑδιαφορία και εγκατάλειψη της ιαματικής πηγής Υπάτης
Ιαματικός τουρισμός

Αδιαφορία και εγκατάλειψη της ιαματικής πηγής Υπάτης

Σε επιστολή του το ΞΕΕ προς την ΕΤΑΔ σχετικά με τη λειτουργία της ιαματικής πηγής Υπάτης, αναφέρει ότι υπάρχει έντονη ανησυχία και διαμαρτυρίες από την Ένωση Ξενοδόχων Λουτρών Υπάτης αλλά και ξενοδοχεία-μέλη του για την αβεβαιότητα που όσον αφορά στη λειτουργία της ιαματικής πηγής Υπάτης.

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) έχει γίνει αποδέκτης έντονης ανησυχίας και διαμαρτυριών, τόσο από τη Ένωση Ξενοδόχων Λουτρών Υπάτης όσο και από μεμονωμένα ξενοδοχεία-μέλη του από την περιοχή για την αβεβαιότητα που ισχύει τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στη λειτουργία της ιαματικής πηγής Υπάτης.

“Έχουμε υπόψη μας τις προσπάθειες για την αξιοποίηση της ιαματικής πηγής με την προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού o οποίος όμως απέβη άκαρπος, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά στην ξενοδοχειακή κοινότητα της Υπάτης σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας της ιαματικής πηγής”, αναφέρει σε σχετική εποιστολή του για το θέμα το ΞΕΕ προς την ΕΤΑΔ.

“Όπως γνωρίζετε, ο τουρισμός στην Υπάτη είναι απόλυτα εξαρτώμενος από την ιαματική πηγή και επομένως είναι επιτακτική ανάγκη όχι μόνο να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτή λειτουργία της, αλλά να διασφαλιστούν όλοι οι όροι για να υπάρχει ένα αξιοπρεπές εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον της ιαματικής πηγής.

Αν συνεχιστεί η αδιαφορία και η εγκατάλειψη της πηγής, όπως μας καταγγέλλουν τα μέλη μας, θα καταστήσει ακόμα πιο δυσχερή την οποιαδήποτε προσπάθειά σας για την εξεύρεση αξιόλογων επενδυτών. Είναι αυτονόητη η τεράστια σημασία που έχει για το εισόδημα, την απασχόληση και την κοινωνική ισορροπία της ευρύτερης περιοχής της Υπάτης, η συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του Υδροθεραπευτηρίου της Υπάτης.

Παρακαλούμε πολύ για την άμεση παρέμβασή σας προκειμένου να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο λειτουργίας της ιαματικής πηγής που να σέβεται τόσο τους πελάτες της όσο και την πολύχρονη ιστορία της”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024