Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΤο 'Σιορ Ανγκιολίνα' καλύτερο cocktail από τον Κερκυραίο barman Ανδρέα Κοντοστάνο στη HORECA 2014
Εκθέσεις

Το 'Σιορ Ανγκιολίνα' καλύτερο cocktail από τον Κερκυραίο barman Ανδρέα Κοντοστάνο στη HORECA 2014

Το coctail 'Σιορ Ανγκιολίνα' του Κερκυραίου barman Ανδρέα Κοντοστάνου απέσπασε το πρώτο βραβείο στον φετινό 2ο διαγωνισμό Ελληνικού Cocktail στη HORECA.

Το πρώτο βραβείο στο 2ο Διαγωνισμό Ελληνικού Cocktail που διοργάνωσε η Ένωση Barmen Ελλάδος σε συνεργασία με την έκθεση HORECA 2014, απέσπασε ο Κερκυραίος barman Ανδρέας Κοντοστάνος.
 
Το θέμα του διαγωνισμού ήταν η δημιουργία cocktail αποκλειστικά με προϊόντα ελληνικής προέλευσης (made in Greece) και βασική προϋπόθεση να περιέχουν Metaxa, που ήταν και ο βασικός χορηγός της εκδήλωσης.

Το cocktail του Ανδρέα Κοντοστάνου το, οποίο απέσπασε και το πρώτο βραβείο ονομάζεται “Σιορ Ανγκιολίνα” εμπευσμένο από την ταινία “Ραντεβου στην Κέρκυρα” με τη Ρένα Βλαχοπούλου.
 
Το “Σιορ Ανγκιολίνα” περιείχε:

  • Metaxa private reserve
  • Liquer βανίλιας Χάχαλη
  • Bαλσάμικο Παπαδημητρίου
  • Aγουρίδα Κρήτης
  • Σιρόπι βιολογικού μελιού Ερίκουσας της κερκυραϊκής εταιρείας Μέλι Άνθη Π. Βασιλάκη
  • Μπύρα Ionian Epos της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας

Ήταν γρανιρισμένο με αποξηραμένο σύκο και λουκούμι μελιού επίσης της κερκυραϊκής εταιρείας Μέλι Άνθη Π. Βασιλάκη και καρβουρδισμένο κριθάρι, το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή την κερκυραϊκής μπύρας.
 
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 22 barmen από όλη την Ελλάδα, ενώ από την Κέρκυρα οι συμμετοχές ήταν συνολικά τρεις. Οι Κερκυραίοι συμμετέχοντες (συμπεριλαμβανομένου και του νικητή) ήταν οι Θοδωρής Ριγανάς, Αλέξανδρος Κοντίνης και Ανδρέας Κοντοστάνος (1ο βραβείο).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024