Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςH Lufthansa επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό του στόλου της το 2014
Αεροπορικές εταιρείες

H Lufthansa επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό του στόλου της το 2014

Ο Όμιλος Lufthansa παραλαμβάνει 23 καινούρια αεροσκάφη.

Την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014, το δέκατο αεροσκάφος Boeing 747-8 Intercontinental της Lufthansa προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Το “dash-8” είναι μόνο ένα από τα επτά ολοκαίνουρια αεροσκάφη που θα ενταχθούν στο στόλο του Ομίλου το Φεβρουάριο και το Μάρτιο. Στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων αυτά τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη θα καταφθάνουν στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης: Πέραν των τριών Boeing 747-8 η Lufthansa απέκτησε ένα Airbus A380, ένα A330 και δύο A320. Επιπλέον η Germanwings θα παραλάβει ένα A319 και η Lufthansa Cargo ένα εμπορικό αεροσκάφος Boeing 777F. Συνολικά εντός του έτους ο Όμιλος πρόκειται να παραλάβει 23 υπερσύγχρονα εμπορικά αεροσκάφη.

Με την ολοκλήρωση των τελευταίων προσθηκών της Lufthansa Technik στη Φρανκφούρτη και την έγκριση λειτουργίας του το Boeing 747-8 με registration “Yankee Lima”, που αφίχθη σήμερα, θα μπορεί να ξεκινήσει τις προγραμματισμένες επιβατικές πτήσεις του στα τέλη Φεβρουαρίου, αντικαθιστώντας ένα παλαιότερο Boeing 747-400, που πρόκειται να αποσυρθεί. Τόσο οι επιβάτες όσο και οι κάτοικοι της γύρω περιοχής θα καταλάβουν αμέσως τη διαφορά: το νέο Boeing είναι κατά 30% πιο αθόρυβο από το παλαιότερο μοντέλο.

“Με αυτό το καινούριο, τελευταίας τεχνολογίας αεροσκάφος, επενδύουμε τόσο στην άνεση των επιβατών μας όσο και στην οικολογική αειφορία του πτητικού μας έργου”, δήλωσε ο Christoph Franz, πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Lufthansa, με την ευκαιρία της άφιξης του 10ου από τα 19 καινούρια αεροσκάφη στη Φρανκφούρτη. “Το προσωπικό του Ομίλου Lufthansa εργάζεται σκληρά προκειμένου να διασφαλίσει την επιτυχία της εταιρείας μας σε έναν ιδιαίτερο απαιτητικό τομέα της αγοράς,” συνέχισε. “Αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από την επιτυχία του προγράμματος εκσυγχρονισμού SCORE που εφαρμόζουμε. Πλέον αρχίζουμε να βλέπουμε τους καρπούς των προσπαθειών μας και αυτό είναι ένας λόγος για να το γιορτάσουμε.”

Οι παραδόσεις αεροσκαφών της φετινής χρονιάς αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος εκσυγχρονισμού του στόλου που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες του Ομίλου Lufthansa. Συνολικά έως το 2025 θα παραδοθούν 261 αεροσκάφη συνολικής αξίας 32 δισ. ευρώ. Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει την ικανότητα του Ομίλου να επενδύει διαρκώς στα πλέον προηγμένα αεροσκάφη, που εξασφαλίζουν χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και παράλληλα έχουν βελτιωμένη περιβαλλοντική απόδοση και εξαιρετικά μειωμένες εκπομπές θορύβου.

Βελτιωμένη αποτελεσματικότητα πτήσεων μικρών, μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων
Η χρήση καινούριων αεροσκαφών μειώνει σημαντικά τις εκπομπές θορύβου και την κατανάλωση κηροζίνης για τις προγραμματισμένες πτήσεις. Για παράδειγμα, ο σχεδιασμός του Boeing 747-8 αποδίδει σημαντικά οφέλη στον τομέα περιβαλλοντικών επιδόσεων: οι εξαιρετικά σύγχρονοι κινητήρες του αεροσκάφους καταναλώνουν λιγότερη κηροζίνη – βελτιώνοντας την αποδοτικότητα των καυσίμων και μειώνοντας τις εκπομπές CO2 σε ποσοστό 15% ανά επιβάτη συρρικνώνοντας παράλληλα κατά 30% το αποτύπωμα θορύβου του αεροσκάφους.

Μεγαλύτερη άνεση εν πτήσει
Ταυτόχρονα τα καινούρια αεροσκάφη προσφέρουν επίσης αναβαθμισμένη άνεση εν πτήσει. Για παράδειγμα μέσα στο αεροσκάφος 747-8 οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν τη νέα Business Class, που προσφέρει εξαιρετική άνεση και επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους καθώς και ένα ατομικό σύστημα ψυχαγωγίας με μεγάλη οθόνη 15 ιντσών. Χάρη στην εξωτερική μόνωση και ένα κάθισμα που μετατρέπεται σε κρεβάτι διαστάσεων 2.07 μ. Χ 80 εκ οι επιβάτες της First Class μπορούν να απολαμβάνουν μια πραγματικά ανεπανάληπτη ταξιδιωτική εμπειρία. Αλλά και οι επιβάτες της Economy Class απολαμβάνουν βελτιωμένα καθίσματα, που εξασφαλίζουν ένα άνετο ταξίδι ως τον τελικό προορισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024