Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑύξηση 8%-10% των Σουηδών τουριστών στην Ελλάδα το 2014
Εκθέσεις

Αύξηση 8%-10% των Σουηδών τουριστών στην Ελλάδα το 2014

Ο εντυπωσιακός, για τα δεδομένα της Στοκχόλμης, αριθμός επισκεπτών του Grekland Panorama -πάνω από 7.000- απέδειξε την ιδιαίτερη δυναμική που έχει η Ελλάδα στη Σουηδία, ως προορισμός διακοπών και ενισχύει τις προβλέψεις που υπάρχουν ότι η χώρα μας θα αναδειχθεί φέτος σε κορυφαίο προτιμητέο προορισμό σε σχεδόν όλες τις αγορές της Σκανδιναβίας.

Θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό εκπέμπει στη σκανδιναβική αγορά, το Grekland Panorama, η πρώτη έκθεση αποκλειστικά για την Ελλάδα, που διοργανώθηκε στις 14-16 Φεβρουαρίου στο Annexet Globe στη Στοκχόλμη με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού και τη συμμετοχή του ΕΟΤ.

Το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ εκπροσώπησε ο αναπλ. γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Ζήκος, ο οποίος είχε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη των Tour Operators και με παράγοντες της σουηδικής αγοράς, ενώ έδωσε συνεντεύξεις σε ΜΜΕ καθώς και στο Σουηδικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο εντυπωσιακός, για τα δεδομένα της Στοκχόλμης, αριθμός επισκεπτών του Grekland Panorama -ξεπέρασαν τις 7.000- απέδειξε την ιδιαίτερη δυναμική που έχει η Ελλάδα στη Σουηδία, ως προορισμός διακοπών και ενισχύει τις προβλέψεις που υπάρχουν ότι η χώρα μας θα αναδειχθεί φέτος σε κορυφαίο προτιμητέο προορισμό σε σχεδόν όλες τις αγορές της Σκανδιναβίας.

Σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες σχετικές εκτιμήσεις των παραγόντων της τουριστικής αγοράς της Σκανδιναβίας, η τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα κατά το τρέχον έτος θα εμφανίσει αύξηση της τάξης του 10%-11%, κατά μέσο όρο, από όλες τις σκανδιναβικές αγορές.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στη σουηδική αγορά, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους Tour Operators στο πλαίσιο της έκθεσης, το 2013 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 672.000 Σουηδοί, με ποσοστό αύξησης 9%. Για το 2014, προβλέπεται περαιτέρω αύξηση κατά περίπου 8%-10%.

Ειδικό ενδιαφέρον αναπτύσσεται για την Αθήνα και την περιοχή της Αττικής γενικότερα, τάση που ενισχύεται και από την προγραμματιζόμενη έναρξη νέων απευθείας πτήσεων προς την Αθήνα, από Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη (Aegean Airlines), αλλά και την αύξηση της συχνότητας των υφιστάμενων πτήσεων άλλων αεροπορικών εταιρειών, όπως η SAS.

Στο Grekland Panorama συμμετείχαν περισσότεροι από 100 εκθέτες από την Ελλάδα εκπροσωπώντας προορισμούς, ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις, ενώ υπήρχε και συμμετοχή τoυ Kυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και περιοχών της Κύπρου.

Η έκθεση υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), το Ελληνο-Σουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο κ.ά.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024