Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί1η Ημερίδα Ποιότητος από το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου
Ημερίδες

1η Ημερίδα Ποιότητος από το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

Στις τοποθετήσεις τους κατά την 1η Ημερίδα Ποιότητος, οι ομιλητές παρουσίασαν, τι είναι ποιότητα, τι πρέπει να κάνουμε, που βρίσκεται η Ρόδος συγκριτικά με άλλους προορισμούς, τονίζοντας όλοι την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και υπηρεσιών για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος ώστε να πετύχουμε την επιμήκυνση και την αύξηση των εσόδων στο νησί.

Επιτυχία είχε η 1η Ημερίδα Ποιότητος που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδ/νήσου το Σαββάτο 22 Φεβρουαρίου. Παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Mediterranean ήταν ο περιφερειάρχης κ. Μαχαιρίδης, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Κουσουρνάς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γάκης, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Χατζηιωάννου και Φτακλάκη, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κακλιός, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Καμπουράκης, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Κωσταντινίδης, εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων, ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες και διευθυντές ξενοδοχείων.

Στις τοποθετήσεις τους οι ομιλητές παρουσίασαν, τι είναι ποιότητα, τι πρέπει να κάνουμε, που βρίσκεται η Ρόδος συγκριτικά με άλλους προορισμούς, τονίζοντας όλοι την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και υπηρεσιών για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ώστε να επιτευχθεί η επιμήκυνση και η αύξηση των εσόδων στο νησί.

Ο πρόεδρος της ΠΟΔΙΞ και πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων της Κρήτης, κ. Γιώργος Πελεκανάκης, μετέφερε την προσπάθεια που γίνεται στο νησί, καθώς και για την συνεχή συνεργασία που έχουν μεταξύ τους οι φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό. Ο κ. Τιμ Ανανιάδης, σιευθυντής της Starwood Ελλάδας και Κύπρου, μίλησε για την ποιότητα στην εταιρεία του και τη σημαντικότητά της. Αντίστοιχα, η κα Τασιογιαννοπούλου από την TUI Hellas και ο κ. Αφουκατούδης από τον Thomas Cook-Neckermann αναφέρθηκαν στο ρόλο και τη σημαντικότητα της ποιότητας σε διεθνείς τουριστικούς οργανισμούς. Κλείνοντας, ο κ. Δρακόπουλος, σύμβουλος του Διεθνούς Οργανισμού Τουρισμού, αναφέρθηκε στην ποιότητα και στο value for money ως αρχή και κεντρικό άξονα της τουριστικής πολιτικής.

Συνοψίζοντας στο τέλος της ημερίδας ο πρόεδρος του ΣΔΞΡ κ. Γεώργιος Ματσίγκος, ζήτησε τη συνεργασία και άμεση δράση όλων των φορέων για την υλοποίηση των συμπερασμάτων, ώστε να είναι έτοιμος ο προορισμός πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Συμφωνήθηκε δε η καθιέρωση της ημερίδας κάθε χρόνο τέτοια εποχή από τον Σύλλογο, ώστε να συζητούνται τα προβλήματα και να αξιοποιούνται οι προτάσεις και οι ιδέες των ομιλητών.

Περιληπτικά τα συμπεράσματα της ημερίδας όπως συνόψισε στο κλείσιμο ο κ. Ματσίγκος είναι:
1. Χρειάζεται να κάνουμε πολλά
2. Συντονισμός-συλλογικότητα-συνεργασία-δράση
3. Δεν τα ξέρουμε όλα
4. Συνεχής έρευνα-μέτρηση > βελτίωση-αναβάθμιση
5. Service-υπηρεσίες: το σημαντικότερο: ανθρώπινος παράγοντας
6. Χαμόγελο παντού!
7. Διαφοροποίηση προϊόντος με συνεχή προσπάθεια
8. Βελτίωση υποδομών-υπηρεσιών παντού-καθαριότητα
9. Τουριστική παιδεία-εκπαίδευση
10. Αλλαγή νοοτροπίας-τουριστική συνείδηση
11. Ποιότητα-προσφορά καλύτερου από την προσδοκία του πελάτη
12. Ποιότητα ποτέ δεν τελειώνει
13. Επικοινωνία-social media
14. Για να πετύχεις το καλύτερο, πρέπει να βάλεις στόχο το ακατόρθωτο
15. Εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ποιότητας
16. Η ποιότητα κοστίζει, αλλά η μη ποιότητα κοστίζει περισσότερο
17. Περιβάλλον-ποιοτικά προϊόντα
18. Εκσυγχρονισμός, νέες μέθοδοι και τεχνολογίες
19. Ποιότητα παντού (υποδομές-υπηρεσίες)
20. Σύσταση ομάδος (από φορείς) παρακολούθησης ποιότητος.

Ημερίδα Ποιότητας στον Τουρισμό – Ιδού η Ρόδος… ιδού και η ποιότητα!!, Ρόδος 22.02.2014

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024