Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυμφωνία ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού – Γερμανίας για την ανάπτυξη του τουρισμού Υγείας
Τουρισμός Υγείας

Συμφωνία ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού – Γερμανίας για την ανάπτυξη του τουρισμού Υγείας

Η συμφωνία για την ανάπτυξη του τουρισμού Υγείας για άτομα που χρήζουν περίθαλψης, καθώς και αυτά της τρίτης ηλικίας, πρόκειται να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς και θα προσφέρει δυνατότητες απασχόλησης εκτός τουριστικής σεζόν. Το πρόγραμμα, που αφορά τη συνεργασία στον ιατρικό τουρισμό, θα ξεκινήσει τον Μάρτιο στη Ρόδο.

Συμφωνία για την ανάπτυξη του τουρισμού Υγείας για άτομα που χρήζουν περίθαλψης καθώς και αυτά της τρίτης ηλικίας, υπέγραψαν χθες η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Γερμανό υφυπουργό Αναπτυξιακής Συνεργασίας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Joachim Fuchtel, στο πλαίσιο της συμμέτοχης της Ελλάδας στη διεθνή έκθεση ΙΤΒ Βerlin.

Όπως τονίζεται στη συμφωνία, η συνεργασία αυτή πρόκειται να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς και θα προσφέρει δυνατότητες απασχόλησης εκτός τουριστικής σεζόν. Το πρόγραμμα, που αφορά τη συνεργασία στον ιατρικό τουρισμό, θα ξεκινήσει τον Μάρτιο στη Ρόδο.

Για τη συγκεκριμένη συμφωνία η κα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διευκόλυνση των ατόμων αυτών στην πρόσβαση τους στις ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικές υποδομές.

Κατά τη συνάντηση της κας Κεφαλογιάννη με τον κ. Fuchtel συζητήθηκαν ακόμη θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Ειδικότερα συζητήθηκε η σύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και η αναβάθμιση του πετυχημένου θεσμού της μαθητείας στο πρότυπο του διττού συστήματος (dual system).

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι η Ελλάδα επιδιώκει τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Γερμανία, με τη συνδρομή του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Στόχος αυτών των πρωτοβουλιών- είπε η υπουργός Τουρισμού- είναι η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Συζητήθηκε επίσης η συνεργασία των δυο χωρών στην περαιτέρω ανάπτυξη του “τουρισμού φύσης”, καθώς η χώρα μας διαθέτει στον επισκέπτη της, μια σειρά από διαφορετικά πανέμορφα τοπία, πλούσια χλωρίδα και πανίδα, αλλά και πολλές  προστατευόμενες περιοχές.

Τέλος, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση της συνεργασίας των δυο χωρών σε όλα τα επίπεδα. Παρών στη συνάντηση ήταν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς.

Χθες το πρωί η κα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με την υφυπουργό για τις Μεσαίες Επιχειρήσεις και τον Τουρισμό κα Iris Gleiche και τον δήμαρχο-κυβερνήτη του Βερολίνου κ. Klaus Wowereit. Στο επίκεντρο αυτών των συζητήσεων τέθηκαν θέματα ελληνογερμανικής συνεργασίας στο τομέα του τουρισμού, η προσέλκυση επενδύσεων και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Απόλυτα θετικό το κλίμα για την Ελλάδα στην ΙΤΒ Βerlin
Στο πλαίσιο της ΙΤΒ Berlin, πραγματοποιήθηκε χθες αργά το απόγευμα εκδήλωση αφιερωμένη στον ελληνικό τουρισμό. Στόχος της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ ήταν η προώθηση του ελληνικού τουρισμού και η ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η υπουργός τουρισμού και τα στελέχη του ΕΟΤ είχαν συνομιλίες με τουριστικούς παράγοντες και πολλούς δημοσιογράφους. Από τις συζητήσεις αυτές προέκυψε ότι τα μηνύματα είναι απόλυτα θετικά για την Ελλάδα και ότι το 2014 θα είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Ήταν μια βραδιά που κυριάρχησε το ελληνικό τραγούδι, οι ελληνικές γεύσεις και το ελληνικό κρασί.

“Ο τουρισμός το 2013 απέδειξε ότι μπορεί να σηματοδοτήσει το σημείο καμπής για την ελληνική οικονομία”, τόνισε η υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στη συγκεκριμένη ειδική εκδήλωση. “Για πρώτη φορά από το 1948”, πρόσθεσε “το ελληνικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε πλεόνασμα για το 2013. Είναι μία από τις ενδείξεις που μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι το έτος 2014 είναι η χρονιά που η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη”.

Η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στην ελληνική επιχειρηματικότητα, τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που έχουν καταφέρει να προσελκύσουν το διεθνές κοινό με την προώθηση προϊόντων συνδεδεμένων με την υψηλή ποιότητα και την καινοτομία. Παράλληλα, ζήτησε από τις ελληνικές επιχειρήσεις του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα να επενδύσουν στην ποιότητα και την εξαγωγική νοοτροπία και κάλεσε τις γερμανικές επιχειρήσεις και να επενδύσουν σε υψηλής ποιότητας ελληνικά προϊόντα.

Σε δήλωσή της στη Δημόσια Τηλεόραση της Ελλάδας τόνισε: “Τα  μηνύματα για την Ελλάδα το 2014 είναι ενθαρρυντικά. Δείχνουν ότι μετά το 2013 που ήταν χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, το 2014 μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα. Έχουμε μεγάλη υποστήριξη από τη γερμανική αγορά που είναι άλλωστε η πρώτη και μεγαλύτερη για την Ελλάδα. Βλέπουμε ότι πάμε για μια πολύ μεγάλη αύξηση στη χώρα μας φέτος και δουλεύουμε για να έχουμε ανάπτυξη του τουρισμού σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Το 2014 θα είναι καθοριστική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος θα συμβάλλει σημαντικά και στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Eστιάζουμε στο ότι η Ελλάδα προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, για αυτό και επενδύουμε πολύ στο ανθρώπινο δυναμικό, την εκπαίδευση και την κατάρτιση. Συνεργαζόμαστε και με τη Γερμανία για να το πετύχουμε αυτό. Είναι επίσης σημαντικό να προωθήσουμε και να προβάλλουμε αυτό που λέμε, η ‘μυστική Ελλάδα’, όλους τους προορισμούς της χώρας μας που είναι λιγότερο γνωστοί στο εξωτερικό, οι οποίοι όμως έχουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Επενδύουμε και στις ειδικές μορφές τουρισμού. Πιστεύουμε ότι στα επόμενα χρόνια, η Ελλάδα θα μπορέσει να έχει ακόμα περισσότερους επισκέπτες που θα έρθουν στην Ελλάδα για αυτές τις μορφές τουρισμού.

Να τονίσω ότι, όταν επανασυστήθηκε το Υπουργείο τουρισμού ήταν οι συνθήκες δύσκολες. Η τουριστική εικόνα της Ελλάδας είχε πληγεί. Με στοχευμένες κινήσεις καταφέραμε και αλλάξαμε αυτήν  την αρνητική εικόνα. Υπάρχει πλέον μια πολύ θετική ανταπόκριση των Γερμανών σε ότι αφορά την Ελλάδα και σίγουρα μία έμπρακτη στήριξη. Το να έρθουν φέτος στη χώρα μας ακόμα περισσότεροι Γερμανοί είναι για μας μία ψήφος εμπιστοσύνης. Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία”.

Στη φωτογραφία (από αριστερά), η υφυπουργός για τις Μεσαίες Επιχειρήσεις και τον Τουρισμό  κα Iris Gleiche, η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος-κυβερνήτης του Βερολίνου κ. Klaus Wowereit και ο υφυπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας κ. Joachim Fuchtel.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024