Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓΕΠΟΕΤ: Όχι καινούργιες άδειες σε μεταχειρισμένα τουριστικά λεωφορεία, ΔΧ
ΓΕΠΟΕΤ

ΓΕΠΟΕΤ: Όχι καινούργιες άδειες σε μεταχειρισμένα τουριστικά λεωφορεία, ΔΧ

Σύμφωνα με τη Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), η αδειοδότηση νέων αδειών σε μεταχειρισμένα τουριστικά λεωφορεία ΔΧ θα οδηγήσει σε δραστική υποβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Η Ομοσπονδία προειδοποιεί με απεργία στις 15 Απριλίου.

Η ΓΕΠΟΕΤ δηλώνει απερίφραστα πως είναι κάθετα αντίθετη με τη χορήγηση νέων αδειών σε μεταχειρισμένα τουριστικά λεωφορεία ΔΧ γιατί θα καταβαραθρώσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν και θα υποβαθμιστεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν πέρα από το γεγονός ότι θα διαλυθεί ένας ολόκληρος κλάδος.

“Η απαίτηση της Τρόικας να χορηγούνται ανεξέλεγκτα νέες άδειες τουριστικών λεωφορείων σε μεταχειρισμένα λεωφορεία -η οποία περιλαμβάνεται στην προωθούμενη “λίστα του ΟΟΣΑ’- μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των εμπόρων της Γερμανίας και των άλλων Βόρειων χωρών που πιέζουν να ξεφορτωθούν τα υπέργηρα λεωφορεία τους είναι εξωπραγματική και παράλογη και θέλουμε να συγχαρούμε τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι ο μόνος που εξέφρασε δημόσια αυτή τη διαπίστωση και σαφώς γνωρίζει καλύτερα το θέμα και αντιλαμβάνεται τη ζημία που θα υπάρξει στην αντίθετη περίπτωση”, δηλώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

“Εάν συμπεριληφθεί η συγκεκριμένη διάταξη, τότε στις 15 Απρίλη σύσσωμος ο κλάδος των τουριστικών γραφείων και τουριστικών λεωφορείων θα κατέβει σε πανελλαδική απεργία και οι κ.κ. αρμόδιοι υπουργοί Ανάπτυξης, Τουρισμού και Μεταφορών θα φέρουν ολοκληρωτικά την ευθύνη για τη καθολική ζημία που θα προκύψει στον ελληνικό τουρισμό. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας αγωνιστούν επιτέλους για τα συμφέροντα του ελληνικού τουρισμού και της χώρας εν γένει.

Επιτέλους, ας ξεκαθαρίσει το ζήτημα με την υπαγωγή των τουριστικών λεωφορείων στο Υπουργείο Μεταφορών, αφού ακόμη και σήμερα είμαστε η μοναδική χώρα της ΕΕ, στην οποία όχημα ΔΧ υπάγεται σε διαφορετικό υπουργείο”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024