Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Τουρισμός Υπαίθρου

Ο ΣΕΑΓΕ προχωρά σε διεθνείς συνεργασίες στον τομέα του Τουρισμού Υπαίθρου

Θοδωρής Κουμέλης - 24 Μάρτιος 2014, 11:22

Στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος'Pow-Wow for Tourism Professionals' στη φετινή ITB Berlin, έγινε παρουσίαση του ελληνικού Τουρισμού Υπαίθρου από τον ΣΕΑΓΕ σε ξένους επαγγελματίες τουρισμού (ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους).


Ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΓΕ) συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά με δικό του περίπτερο στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του κόσμου ΙΤΒ στο Βερολίνο στο διάστημα 5-9 Μαρτίου 2014, με 8-μελή αντιπροσωπεία.

Το περίπτερο του ΣΕΑΓΕ με τίτλο “Ελληνικός Τουρισμός Υπαίθρου” βρισκόταν στην θεματική αίθουσα 4.1 (“Ταξίδια Περιπέτειας και Υπεύθυνος Τουρισμός”). Την Πέμπτη, 6 Μαρτίου, στο πλαίσιο του επίσημου προγράμματος “Pow-Wow for Tourism Professionals”, έγινε παρουσίαση  του ελληνικού Τουρισμού Υπαίθρου από τον ΣΕΑΓΕ σε ξένους επαγγελματίες τουρισμού (ταξιδιωτικούς πράκτορες και δημοσιογράφους). Η παρουσίαση με τίτλο “Ζήστε την πραγματική Ελλάδα” συνοδεύθηκε από διαδραστικό πολιτιστικό πρόγραμμα (ξενάγηση με εικόνες και μουσική από την κα Klaudia Delmer (τραγούδι) και τον κ. Γιάννη Ζώτο (κιθάρα). Στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα στο περίπτερο του ΣΕΑΓΕ και κλήρωση 4 ταξιδιών φιλοξενίας, σε επιχειρήσεις του ΣΕΑΓΕ στην Ελλάδα.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Tουρισμού Υπαίθρου EuroGites διά του αντιπροέδρου της κ. Hans Embacher και του γενικού γραμματέα, κ. Klaus Ehrlich.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο ΣΕΑΓΕ έκανε επαφές από με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες και φορείς εναλλακτικού τουρισμού του εξωτερικού, με στόχο την προώθηση του ελληνικού τουρισμού υπαίθρου.

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο περίπτερο του ΣΕΑΓΕ μεταξύ του κ. Embacher, της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κας Κωνσταντίνας Νικολάκου και του προέδρου του ΣΕΑΓΕ κ. Νίκου Φραντζεσκάκη, για το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τουρισμού Υπαίθρου-Αγροτουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στην Αρκαδία το διάστημα 2-5 Μαΐου 2014, με συμμετοχή και των τριών φορέων.

Τα μηνύματα από την ΙΤΒ Βερολίνου ήταν πολύ ενθαρρυντικά για τον ελληνικό Τουρισμό Υπαίθρου, έναν τομέα άγνωστο μέχρι σήμερα στην ξένη τουριστική αγορά. Ο ΣΕΑΓΕ θα προχωρήσει δομημένα σε διεθνείς συνεργασίες, οι οποίες θα αναδείξουν το σπουδαίο αυτό κομμάτι του ελληνικού τουρισμού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top