Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΕπίσκεψη της γενικής γραμματέως του ESPO (Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης) στον ΟΛΠ ΑΕ
Λιμένες

Επίσκεψη της γενικής γραμματέως του ESPO (Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης) στον ΟΛΠ ΑΕ

Στις 27 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Sustainable Development Committee της ESPO και στις 28 Μαρτίου το πρωί, η 1η Εσωτερική Συνάντηση των λιμένων δικτύου EcoPorts, στο οποίο είναι μέλη εκτός του ΟΛΠ ΑΕ και τα μέλη της ΕΛΙΜΕ: Ο.Λ. Θεσσαλονίκης ΑΕ, Ο.Λ. Βόλου ΑΕ, Ο.Λ. Κέρκυρας ΑΕ, Ο.Λ. Ηγουμενίτσας ΑΕ, Ο.Λ. Καβάλας ΑΕ.

Ημερίδα με τίτλο “1st EcoPorts Workshop on Waste Reception facilities” διοργανώνεται την Παρασκευή 28 Μαρτίου και ώρες 10:30-15:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ ΑΕ. Στην ημερίδα που διοργανώνεται από τη Εuropean Sea Ports Organisation (ESPO) σε συνεργασία με τον ΟΛΠ ΑΕ, θα παρευρεθούν η γενική γραμματέας της ESPΟ, κα Isabelle Ryckbost και η εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης για την Κινητικότητα και τις Μεταφορές (DG MOVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Anna Bodo Remijn.

Στη θεματολογία της ημερίδας εντάσσονται η πολιτική στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων πλοίων και οι εμπειρίες των λιμένων μελών του δικτύου ΕCOPORTS και άλλων φορέων, όπως της ΜΕDCRUISE και της EUROSHORE.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί απονομή από την ESPO στον ΟΛΠ ΑΕ του επικαιροποιημένου (αναθεώρηση έτους 2013) πιστοποιητικού περιβαλλοντικής διαχείρισης PERS. Επισημαίνεται, ότι ο ΟΛΠ ΑΕ εφαρμόζει το πιστοποιημένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης PERS από το 2004 το οποίο έχει αναθεωρήσει έως σήμερα 3 φορές ενώ η διαδικασία πιστοποίησης υλοποιείται από τον ανεξάρτητο Διεθνή Φορέα, Lloyd’s Register. Η πιστοποίηση PERS καλύπτει το σύνολο των λιμενικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών του ΟΛΠ ΑΕ (εμπορικό λιμάνι, car-terminal, κρουαζιέρα, ακτοπλοΐα).

Παράλληλα, στις 27 Μαρτίου 2014 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Sustainable Development Committee της ESPO και στις 28 Μαρτίου 2014 το πρωί, η 1η Εσωτερική Συνάντηση των λιμένων δικτύου EcoPorts, στο οποίο είναι μέλη εκτός του ΟΛΠ ΑΕ και τα μέλη της ΕΛΙΜΕ: Ο.Λ. Θεσσαλονίκης ΑΕ, Ο.Λ. Βόλου ΑΕ, Ο.Λ. Κέρκυρας ΑΕ, Ο.Λ. Ηγουμενίτσας ΑΕ και Ο.Λ. Καβάλας ΑΕ.

Θα προηγηθεί συνάντηση και δείπνο εργασίας από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ ΑΕ κ. Γιώργο Ανωμερίτη προς τιμή της κας Isabelle Ryckbost, με θέμα την ευρωπαϊκή λιμενική πολιτική και τον υπό ψήφιση νέο κανονισμό της Ε.Ε. για την αγορά λιμενικών υπηρεσιών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024