Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΌλγα Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός είναι απόλυτος παράγοντας εξωστρέφειας και του ελληνικού επιχειρείν
Τουριστική πολιτική

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ο τουρισμός είναι απόλυτος παράγοντας εξωστρέφειας και του ελληνικού επιχειρείν

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη βρέθηκε στο βήμα του συνεδρίου του ΕΒΕΑ, με τίτλο 'Επιμελώς Επιχειρείν 2014' σήμερα και τόνισε ότι στόχος είναι το 2015 ο τουρισμός να αυξηθεί περαιτέρω και να γίνει ώριμος σύγχρονος κερδοφόρος κλάδος της οικονομίας με συντονισμό και ομοιογένεια.

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, από το βήμα του συνεδρίου “Επιμελώς Επιχειρείν 2014” που διοργανώθηκε σήμερα στο ΕΒΕΑ, σημείωσε ότι ο τουρισμός είναι απόλυτος παράγοντας εξωστρέφειας και του ελληνικού επιχειρείν. “Τα μέχρι σήμερα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο αλλά αυτό δημιουργεί και νέες μεγάλες υποχρεώσεις. Οι θεματικές ενότητες θα διευρύνουν το τουριστικό μοντέλο που ξέρουμε μέχρι σήμερα και το οποίο είναι ήλιος και θάλασσα”.

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι τα απολογιστικά στοιχεία για τον ελληνικό τουρισμό δικαιώνουν τη στρατηγική της χώρας. “Ταυτόχρονα όμως”, πρόσθεσε “μας γεμίζουν με υποχρεώσεις για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος”. Η κα Κεφαλογιάννη ανέλυσε το εθνικό σχέδιο δράσης για τον τουρισμό, τονίζοντας τα βήματα που έγιναν για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς προς την Ελλάδα.

Όσον αφορά στη νέα τουριστική χρονιά, υπογράμμισε ότι “στόχος μας είναι να αυξήσουμε περαιτέρω την τουριστική κίνηση και παράλληλα να τονώσουμε τα έσοδα της χώρας. Να συνεχίσουμε τον εκσυγχρονισμό του τουριστικού μας προϊόντος, αναπτύσσοντας θεματικές ενότητες που θα εμπλουτίσουν το επίπεδο των προσφερομένων υπηρεσιών και θα συμβάλλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού που προωθείται προς ψήφιση στη Βουλή, λέγοντας ότι “θέτει τις βάσεις  για να βελτιωθεί το ήδη υπάρχον πλαίσιο με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις, και να καλυφθούν διάφορα κενά που υπάρχουν στη νομοθεσία, με βάση τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις αρμόδιων φορέων”.

Η κα Κεφαλογιάννη είπε ακόμη ότι η σωστή προώθηση του τουρισμού, προϋποθέτει τη μέγιστη δυνατή συνεργασία με τις Περιφέρειες της χώρας, γιατί όπως ανέφερε “η πολυφωνία, συχνό φαινόμενο του παρελθόντος, κυρίως στον τομέα της επικοινωνίας, μόνο ζημιά μπορεί να κάνει στην κοινή μας προσπάθεια”.

Καταλήγοντας η υπουργός Τουρισμού τόνισε: “Ο τουρισμός μπορεί να ενώνει και να συνθέτει. Η καλή αρχή έγινε και η συνέχεια διαγράφεται με ευοίωνες προοπτικές, αρκεί να συνεχίσουμε αταλάντευτα την πορεία μας. Χωρίς υπαναχωρήσεις και αναβλητικότητα. Για τον ελληνικό τουρισμό, την εγχώρια βιομηχανία, την εθνική μας οικονομία γενικότερα“.

Το συνέδριο, το οποίο συνδιοργανώνεται από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Αειφόρου Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την Boussias Communications, πραγματεύεται το νέο πρότυπο επιχειρηματικότητας με γνώμονα την εξωστρέφεια, την ενεργειακή επάρκεια και την καινοτομία.

Η θεματολογία του συνεδρίου, διαπνέεται από την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας στην περιφέρεια ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και περιλαμβάνει:
1. Καινοτομία, νέες τεχνολογίες & επιχειρηματικότητα στις ΜΜΕ
2. Πρωτογενής παραγωγή, Ποιοτικός τουρισμός και εξωστρέφεια
3. Επενδύσεις σε Υποδομές και Ενεργειακή επάρκεια.
4. Εργασιακές & οικονομικές παράμετροι βιώσιμης ανάπτυξης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024