Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΡάλι κλασικών αυτοκινήτων στις Σπέτσες
Προβολή προορισμού

Ράλι κλασικών αυτοκινήτων στις Σπέτσες

Οι Σπέτσες και το ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel υποδέχθηκαν για 24 ώρες τα πιο όμορφα κλασικά αυτοκίνητα σε ένα μοναδικό ράλι που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο αγώνας κλασσικών αυτοκινήτων “Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ – Ποσειδώνιο” στις Σπέτσες, το νησί χωρίς αυτοκίνητα, που υποδέχθηκε για 24 ώρες 61 αντίκες ανεκτίμητης αξίας. Μια διοργάνωση που φιλοξένησε το Poseidonion Grand Hotel, “ντύνοντας” το νησί με τα μοναδικά αυτοκίνητα που χρονολογούνται από το 1921, τα οποία μετέδωσαν την κλασική αισθητική και τη μαγεία μια άλλης εποχής.

Το πρωί του Σαββάτου, συγκεντρώθηκαν στα Ίσθμια της Κορίνθου τα 61 κλασικά αυτοκίνητα, όπου δόθηκε η εκκίνηση για την έναρξη του ράλι με προορισμό το Πόρτο Χέλι. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν με Ferry Boat στις Σπέτσες, στην πλατεία του Ποσειδωνίου. Το θέαμα προσέλκυσε το ενδιαφέρον των θεατών, οι οποίοι πέρασαν από την πλατεία του Ποσειδωνίου το διήμερο της εκδήλωσης και είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά συλλεκτικά κομμάτια, όπως Rolls Royce 20/25 του 1930, Jaguar XK 150 του 1957, Plymouth P 29-1 Savoy του 1948, Ferrari 365 GT 2+2 του 1968, και πολλά άλλα ιστορικά αυτοκίνητα ανεπανάληπτης ομορφιάς.

Το επόμενο πρωί, τα πληρώματα των αυτοκινήτων είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το γύρο του νησιού για την ολοκλήρωση του ράλι. Η διοργάνωση έκλεισε με την τιμητική τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές μπροστά στο ξενοδοχείο.

Στο αγωνιστικό σκέλος της εκδήλωσης, οι μεγάλοι νικητές της γενικής κατάταξης ήταν οι κ.κ. Μιχάλης Λυκάκης και Γεώργιος Κίκιζας με μία Jaguar MK II του 1960, οι οποίοι βραβεύθηκαν από τον δήμαρχο Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη. Τα αυτοκίνητα επιβιβάστηκαν στο ferry boat αποχαιρετώντας μια πρωτοβουλία που στέφθηκε με επιτυχία και καλλιέργησε τις προϋποθέσεις για επόμενες αντίστοιχες μελλοντικές διοργανώσεις.

Το “Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ – Ποσειδώνιο” αποτέλεσε το πρώτο μεγάλο γεγονός για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Poseidonion Grand Hotel. Στη γραμμή της φιλοσοφίας του για παράδοση, ιστορία και φιλοξενία έχουν εμπνευστεί οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις της χρονιάς που θα αποτελέσουν, όπως και το ράλι, σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα για την ανάδειξη του νησιού, σε αρμονία με την αισθητική των Σπετσών, τον ιστορικό χαρακτήρα και την κουλτούρα του ξενοδοχείου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024