Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤο Αιγαίο πιο θελτική θάλασσα από την Κριμαία για τις εταιρείες κρουαζιέρας
Κρουαζιέρα

Το Αιγαίο πιο θελτική θάλασσα από την Κριμαία για τις εταιρείες κρουαζιέρας

Εταιρείες κρουαζιερόπλοιων όπως οι Windstar, Oceania, MSC, Regent Seven Seas και Azamara αλλάζουν τα δρομολόγιά τους και αντικαθιστούν τα λιμάνια της Κριμαίας με εναλλακτικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Με δεδομένη την τεταμένη πολιτική κατάσταση στην Κριμαία και την κυβέρνηση της Ουκρανίας να αποσύρει το στρατιωτικό της προσωπικού από τη χερσόνησο, οι τουριστικοί πράκτορες άρχισαν να ακυρώνουν επισκέψεις στην Ουκρανία και τη Ρωσία, καθώς και σε προορισμούς της Κριμαίας.

Οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν αρχίσει να τροποποιούν ορισμένα δρομολόγια της Μαύρης Θάλασσας και παρακάμπτουν ήδη προγραμματισμένες στάσεις σε λιμάνια, όπως αυτά της Οδησσού, της Σεβαστούπολης και της Γιάλτας.

Οι εταιρείες Windstar, Oceania, MSC, Regent Seven Seas και Azamara έχουν αντικαταστήσει λιμάνα στα οπο’ία ‘έπιαναν’ τα πλοία τους εναλλακτικά με άλλα, σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Ελλάδας.

Η Silversea ακύρωσε επίσκεψη στη χερσόνησο της Κριμαίας προγραμματισμένη για την 25η Απριλίου του πλοίου “Silver Wind” που κάνει κλρουαζιέρα στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς επίσης και για το “Silver Spirit” στις 21 Ιουλίου. Ωστόσο, σε περίπτωση που η κατάσταση στην Κριμαία βελτιωθεί, η εταιρεία δήλωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στα αρχικά της δρομολόγια.


Το κρουαζιερόπλοιο “MSC Opera” της MCS Cruises στο λιμάνι της Γιάλτας, στην Ουκρανία.


Η Viking Cruises διαθέτει ένα 12ήμερη κρουαζιέρα σε ποτάμι με τίτλο “Footsteps of the Cossacks” με το χωρητικότητας 196 επιβατών “Viking Sineus”, που πλέει από το Κίεβο στην “καρδιά” της χερσονήσου της Κριμαίας και σταματά στα λιμάνια της Σεβαστούπολης και της Γιάλτας. Οι αναχωρήσεις για Ουκρανία ξεκινούν τον ερχόμενο Μάιο και η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα ακυρώσει οποιαδήποτε δρομολόγια. “Αν και γνωρίζουμε ότι οι επιβάτες μας δίνουν προσοχή τις εξελίξεις στην περιοχή, δεν έχουμε παρατηρήσει ακόμα σημαντικές ακυρώσεις”, δήλωσε ο Richard Marnell, αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ της Viking.

Πολλοί ταξιδιωτικοί πράκτορες πάντως έχουν ήδη ακυρώσει είτε μέρος ή το σύνολο των δρομολογίων για το 2014, που περιλαμβάνουν στάσεις στην Κριμαία, προσφέροντας στους επιβάτες που επηρεάζονται είτε επιστροφή χρημάτων είτε τη δυνατότητα να επαναλάβουν το ταξίδι τους αλλού.

Η Globus ακύρωσε όλες τις αναχωρήσεις του 2014 για την Ουκρανία και την Κριμαία, ενώ η Insight Vacations δεν προσφέρει πλέον τη 12ήμερη κρουαζιέρα σε Ουκρανία, Μολδαβία και Κριμαία. Τέλος, και η Intrepid Travel έχει ακυρώσει τρεις αναχωρήσεις προς Ουκρανία μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024