Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟλοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για υδατοδρόμιο στη Σκύρο
Αερομεταφορές

Ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για υδατοδρόμιο στη Σκύρο

Το Λιμενικό Ταμείο της Σκύρου ολοκληρώνει σήμερα τη διαγωνιστική διαδικασία όπου θα παραχωρήσει (μισθώσει) χρήση χώρου ως υδατοδρομίου εντός της ζώνης λιμένα σε ανάδοχο επενδυτή.

Ξεκινούν οι ιδιωτικές επενδύσεις στα υδατοδρόμια μετά από πολλές αλλαγές και εγκρίσεις στη διακήρυξη για την διαδικασία παραχώρησης χώρου ως υδατοδρομίου εντός της ζώνης λιμένα σε ανάδοχο επενδυτή. Το Λιμενικό Ταμείο της Σκύρου μετά από αρκετούς μήνες προσπάθειας, ολοκληρώνει σήμερα τη διαγωνιστική διαδικασία όπου θα παραχωρήσει (μισθώσει) χρήση χώρου ως υδατοδρομίου εντός της ζώνης λιμένα σε ανάδοχο επενδυτή ο οποίος θα αναλάβει εξ αρχής, χωρίς καμία επιβάρυνση για το Λιμενικό Ταμείο, την υποβολή αίτησης για αδειοδότηση, θα κατασκευάσει το υδατοδρόμιο και στη συνέχεια θα αναλάβει ως Φορέας Λειτουργίας Υδατοδρομίου.

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείο Σκύρου κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος δήλωσε: “Ελπίζουμε να μην ανακοπεί η προσπάθεια αυτή από κάποια γραφειοκρατική διαδικασία. Σκοπός μας, είναι η ανάπτυξη του νησιού μας, να γίνει ελκυστικό τουριστικά, να προσελκύσουμε νέες δραστηριότητες και να έχουμε δυνατότητα σύνδεσης με νέους προορισμούς στο δίκτυο υδατοδρομίων σε όλο το Αιγαίο και Ηπειρωτική Ελλάδα. Έχουμε σκοπό να αδράξουμε την ευκαιρία που μας δίνεται, στη διαμόρφωση ενός  αναπτυξιακού τοπίου στο νησί μας  με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέων επιλογών για τους Σκυριανούς”.
 
Σχετική δήλωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Seaplanes κ. Νικόλα Χαραλάμπους αναφέρει: “Είναι εμφανές ότι το πλαίσιο της αδειοδότησης των υδατοδρομίων θα πρέπει να γίνει ευέλικτο και αποτελεσματικό ώστε οι ιδιώτες επενδυτές να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια και η ίδια η χώρα να κερδίσει τα μέγιστα οφέλη, μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος. Ένα χρόνο σχεδόν μετά την ψήφιση του Νόμου, δεν έχει εκδοθεί ούτε μία άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου… Αναγνωρίζουμε τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Ναυτιλίας, Μεταφορών και ΥΠΕΚΑ, καθώς και τον καθοριστικό ρόλο που έχουν διαδραματίσει ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και να επιστρέψουν τα υδροπλάνα στον φυσικό τους χώρο, την Ελλάδα. Ζητάμε  εκ νέου την συμβολή τους για να καταστεί δυνατή η διαμόρφωση ενός όντως ‘Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις’ για χάρη του οποίου άλλωστε συντάχθηκε και εκδόθηκε ο Νόμος και να ολοκληρωθεί η προσπάθεια αυτή”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024