Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΗ Lufthansa παραλαμβάνει το πρώτο αεροσκάφος Airbus A380 εξοπλισμένο με τη νέα Business Class
Αεροπορικές εταιρείες

Η Lufthansa παραλαμβάνει το πρώτο αεροσκάφος Airbus A380 εξοπλισμένο με τη νέα Business Class

H καινούρια Business Class, που ήδη προσφέρεται στα Boeing 747-8 διαθέτει εύχρηστο τηλεχειριστήριο, επιπλέον αποθηκευτικό χώρο και ένα πρωτοποριακό σύστημα ψυχαγωγίας με μεγαλύτερες οθόνες 15".

Η Lufthansa Technik εγκαινιάζει με επιτυχία τη μετατροπή του εσωτερικού του μεγαλοπρεπούς αεροσκάφους. Συμπεριλαμβανομένων των νέων αεροσκαφών που αναμένεται να παραδοθούν εντός του έτους, πλέον, το 1/4 του στόλου των Airbus A380 θα διαθέτει την καινούρια Business Class

Η παράδοση στο Αμβρούγο του πρώτου από τα συνολικά 10 αεροσκάφη τύπου Airbus Α380 που θα διαθέτουν την καινούρια Business Class αποτελεί ορόσημο για τη Lufthansa. Το αεροσκάφος παραδόθηκε από τη Lufthansa Technik, η οποία ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες μετατροπής πολύ συντομότερα από το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα.

H καινούρια Business Class, που ήδη προσφέρεται στα Boeing 747-8, παρέχει εξαιρετική άνεση στους επιβάτες, είτε αυτοί κάθονται είτε είναι ξαπλωμένοι και διαθέτει εύχρηστο τηλεχειριστήριο, επιπλέον αποθηκευτικό χώρο και ένα πρωτοποριακό σύστημα ψυχαγωγίας με μεγαλύτερες οθόνες 15″. Με το πάτημα ενός κουμπιού, τα καθίσματα μπορούν να μετατραπούν σε άνετα, εντελώς επίπεδα κρεβάτια, μήκους 1,98 μ.

“Το 2014 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τους πελάτες μας, καθώς θα ολοκληρώνεται σταδιακά η μεγαλύτερη πρωτοβουλία ανάπτυξης των υπηρεσιών της Lufthansa που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Η ταχύτατη ολοκλήρωση των εργασιών τοποθέτησης του πλέον σύγχρονου καθίσματος σε όλες τις θέσεις του αεροσκάφους, αρχής γενομένης από το συγκεκριμένο αεροσκάφος τύπου Airbus A380, αποδεικνύει περίτρανα ότι επιτυγχάνουμε συστηματικά το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να αναδειχθεί η Lufthansa πρώτη ανάμεσα στις αεροπορικές εταιρίες 5 αστέρων”, δήλωσε ο κ. Jens Bischof, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lufthansa German Airlines– αρμόδιος για Sales, Product & Marketing – κατά την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. “Το καλοκαίρι του 2015, θα προσφέρουμε την καινούρια Business Class και στα 106 αεροσκάφη διηπειρωτικών πτήσεων. Από το σύνολο των 7.000 καθισμάτων της καινούριας Business Class, περισσότερα από 1.000 θα τοποθετηθούν στο στόλο αεροσκαφών τύπου Airbus A380”.

Το Airbus A380-800 που μόλις παραδόθηκε, φέρει διακριτικό αριθμό D-AIMB και είναι το ένα από τα δύο αεροσκάφη του ίδιου τύπου που παρέλαβε η Lufthansa στις 19 Ιουλίου 2010 και εννέα ημέρες αργότερα το βάπτισε ‘Μόναχο’. Έκτοτε, το ‘Mike Bravo’ έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.546 πτήσεις, διανύοντας 6,6 εκατ. μίλια, απόσταση που θα κάλυπτε κάνοντας 308 φορές το γύρο του κόσμου.

Τον Απρίλιο αναμένεται η παράδοση δύο καινούριων Airbus A380, αυξάνοντας το στόλο της Lufthansa σε 12 αεροσκάφη αυτού του τύπου. Παράλληλα, αναχώρησε το ενδέκατο αεροσκάφος τύπου Airbus A380 της Lufthansa από τη βάση της Airbus στο αεροδρόμιο Finkenwerder του Αμβούργου με προορισμό το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Θα εξοπλιστεί και αυτό, όπως και ένα ακόμη αεροσκάφος που πρόκειται να παραδοθεί εντός του έτους, με τη νέα Business Class. Έτσι, τον Απρίλιο η Lufthansa θα διαθέτει συνολικά 12 αεροσκάφη Airbus A380, αριθμός που την επόμενη χρονιά θα αυξηθεί σε 14, με την παράδοση δύο ακόμη αεροσκαφών. Οι προορισμοί που θα συμπεριλαμβάνονται στο θερινό πρόγραμμα 2014 και θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη τύπου Airbus Α380 της Lufthansa, είναι οι εξής: Σαγκάη, Πεκίνο (Κίνα), Σαν Φρανσίσκο, Χιούστον, Μαϊάμι, Νέα Υόρκη (ΗΠΑ), Γιοχάνεσμπουργκ (Νότιος Αφρική) και Σιγκαπούρη.

Ύστερα από την τοποθέτηση της καινούριας Business Class, που παραμένει στο άνω κατάστρωμα του αεροσκάφους, θα διατίθενται 92 καθίσματα σε διάταξη 2-2-2. Συμπεριλαμβανομένων των 8 καθισμάτων First Class και 420 καθισμάτων Economy Class που διατηρούνται ως είχαν, το αεροσκάφος θα έχει συνολική χωρητικότητα 520 θέσεων.

Lufthansa Technik: απόλυτη αρτιότητα στη μετατροπή των αεροσκαφών
Για τη Lufthansa Technik, το ‘Mike Bravo’ ήταν το πρώτο από τα συνολικά εννέα αεροσκάφη που πρόκειται ανακαινιστούν με τη νέα Business Class στην έδρα της εταιρίας στο Αμβούργο. Για την ολοκλήρωση των εργασιών, οι οποίες έγιναν σε στενή συνεργασία με την Airbus στο Αμβούργο και την Τουλούζη, χρειάστηκαν συνολικά 30.000 ώρες μηχανολογικών εργασιών. Η τεχνική αναφορά υπερβαίνει τις 5.000 σελίδες. Στο μέλλον, η Lufthansa Technik προσβλέπει σε μέσο χρόνο αδράνειας των αεροσκαφών τις 28 ημέρες και στην ολοκλήρωση των εργασιών σε 13.000 ώρες μηχανολογικών επιχειρήσεων.

Εκτός της καινούριας Business Class, τα αεροσκάφη θα διαθέτουν την υπηρεσία FlyNet, που παρέχει πρόσβαση σε ευρυζωνικό ασύρματο Internet σε όλα τα διηπειρωτικά δρομολόγια της Lufthansa. Το πρώτο αεροσκάφος στο οποίο η Lufthansa Technik εγκατέστησε την υπηρεσία αυτή ήταν πάλι τύπου Airbus A380.

“Η σημερινή παράδοση αποτελεί ένα εξαιρετικό γεγονός που αφορά στις υπηρεσίες τροποποίησης του εσωτερικού των αεροσκαφών μας. Έχοντας ολοκληρώσει αρκετά αεροσκάφη του στόλου Airbus A330/A340, είναι η πρώτη φορά που ολοκληρώθηκαν και πιστοποιήθηκαν τροποποιήσεις σε Airbus Α380. Ήδη, περισσότερες από 30 αεροπορικές εταιρίες έχουν εμπιστευθεί το σχεδιασμό, την πιστοποίηση και την τεχνολογική εξειδίκευση της Lufthansa Technik. Αυτός είναι ένας τομέας που θέλουμε να αναπτύξουμε, καθώς, εκτός των άλλων, τόσο το Αμβούργο – ως κέντρο αεροπλοΐας όσο και ο όμιλος Lufthansa Technik είναι εξαιρετικά ισχυροί σε αυτόν τον τομέα”, δήλωσε ο Dr Johannes Bussmann, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Lufthansa Technik, αρμόδιος για HR, Engine & VIP Services, λίγα λεπτά πριν την απογείωση του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο του Αμβούργου.

Business Class με πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες
Πέραν των καθισμάτων της Business Class, οι κύριες βελτιώσεις που θα ολοκληρωθούν το 2014 συμπεριλαμβάνουν τις υπηρεσίες εν πτήσει. Οι επιβάτες θα απολαμβάνουν ακόμη περισσότερη φροντίδα με προσωποποιημένες υπηρεσίες και μεγαλύτερη ευελιξία. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται στα διηπειρωτικά δρομολόγια θα αναβαθμιστούν βάσει υψηλών προδιαγραφών, δημιουργώντας στους πελάτες την αίσθηση ότι βρίσκονται σε ένα πολυτελές εστιατόριο. Οι νέες αυτές προδιαγραφές θα δοκιμαστούν φέτος το καλοκαίρι και, εφόσον αποδειχθούν επιτυχείς, από το 2015 και εξής θα εφαρμοστούν σε όλο το δίκτυο διηπειρωτικών πτήσεων.

Από τον Αύγουστο του 2014, θα αναβαθμιστούν και τα νεσεσέρ με είδη περιποίησης που προσφέρονται στη Business Class.

Η καινούρια Premium Economy Class σημαίνει περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές και περισσότερη άνεση
Παράλληλα, μέχρι το καλοκαίρι του 2015 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακαίνισης όλου του στόλου αεροσκαφών τύπου Airbus A380 της Lufthansa με την καινούρια Premium Economy Class, για την οποία έχει σχεδιαστεί ένα υψηλής ποιότητας κάθισμα, που προσφέρει περισσότερη άνεση και έως και 50% περισσότερο ατομικό χώρο στην κατηγορία αυτή. Η πώληση εισιτηρίων ξεκινά το Μάιο και η πρώτη πτήση έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο. Τα πρώτα αεροσκάφη που θα εξοπλιστούν με τη νέα Premium Economy Class θα είναι τα Boeing 747-8. Η εγκατάσταση της νέας αυτής κατηγορίας θέσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015, αριθμώντας συνολικά 3.600 θέσεις, σε αεροσκάφη διηπειρωτικών πτήσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024