Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΈναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης του ΟΛΘ από το ΤΑΙΠΕΔ
Λιμένες

Έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης του ΟΛΘ από το ΤΑΙΠΕΔ

Η διαγωνιστική διαδικασία για τη διάθεση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (πρώτη φάση) έχει οριστεί η 5η Ιουνίου 2014.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διάθεση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης ΑΕ, που έχει το  αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης του λιμένα έως το 2051. Η άμεση έναρξη του διαγωνισμού είναι προαπαιτούμενο για την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας.
 
Η διαγωνιστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, ενώ ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος (πρώτη φάση) έχει οριστεί η 5η Ιουνίου 2014.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη σημερινή προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) παρουσίασε αναλυτικά την πρότασή του για την παραχώρηση δραστηριοτήτων και πώληση μικρού πακέτου μετοχών, πιστεύοντας ότι αυτή οδηγεί στην μεγιστοποίηση του αποτελέσματος για το Δημόσιο.
 
Το ΤΑΙΠΕΔ, παρότι κανένα κόμμα στην ίδια συζήτηση δεν συμφώνησε με την πρόταση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου, προχώρησε σήμερα (σ.σ. χθες) δυστυχώς στη σχετική προκήρυξη.
 
Το ΠΑΣΟΚ δεν κατανοεί αυτή την εσπευσμένη απόφαση (η οποία είναι αντίθετη όχι μόνο στο σύνολο της Βουλής, αλλά και στην άποψη των παραγωγικών φορέων της πόλης), εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί τη διαδικασία καθ’όλη τη διάρκειά της”.

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΙΛΕ), σε ανακοίνωσή της τονίζει: “Η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ εκφυλίζουν τις διαδικασίες του κοινοβουλίου, περιφρονούν προκλητικά τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των βουλευτών που εξέφρασαν στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, την πλήρη αντίθεση τους στην πώληση του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ, όπως έγινε  προηγούμενα και με τον ΟΛΠ.

Παραγνωρίζουν την καθολική αντίθεση όλων των κοινωνικών δυνάμεων, των παραγωγικών φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος και προχώρησαν σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ όπως και στην περίπτωση του ΟΛΠ.

Εκτός από το πολιτικό έγκλημα ξεπουλήματος των Λιμανιών, προχώρησαν και στην κατάλυση της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας αφού παραβίασαν όπως προκύπτει ξεκάθαρα από τα πρακτικά της Βουλής την ‘Αρχή της Δεδηλωμένης’.

Το ΤΑΙΠΕΔ με την κάλυψη της κυβέρνησης την εντολή των δανειστών λειτουργεί υπεράνω της Βουλής και παραβιάζει την Δημοκρατική νομιμότητα. Σπέρνουν ανέμους και σύντομα θα θερίσουν θύελλες.

Είναι φανερό ότι οι διακηρύξεις προσέλκυσης ενδιαφέροντος για την πώληση του ΟΛΘ καθώς και του ΟΛΠ στερούνται πολιτικής νομιμοποίησης και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι πάντες όπως και τις συνέπειες που αυτό δημιουργεί.

Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια θα συνεχίσουν με ΕΝΟΤΗΤΑ τον ΑΓΩΝΑ σε πολιτικό, νομικό και συνδικαλιστικό επίπεδο μαζί με τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις, τις κοινωνικές δυνάμεις και τους παραγωγικούς φορείς για την ανατροπή των σχεδίων ιδιωτικοποίησης – ξεπουλήματος των ΟΛΠ – ΟΛΘ.

Το πραξικόπημα της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ στα λιμάνια δε θα περάσει”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024