Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΣυνεργασία μεταξύ ΕΕΤ και Amadeus για την προώθηση της Ευρώπης ως τουριστικού προορισμού
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών

Συνεργασία μεταξύ ΕΕΤ και Amadeus για την προώθηση της Ευρώπης ως τουριστικού προορισμού

Η Amadeus και η ΕΕΤ θα συνεργαστούν για την προώθηση της Ευρώπης, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας. Η Amadeus θα συμβάλει με τις τεχνολογικές της λύσεις και τη γνώση της ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ενώ η ΕΕΤ θα καταθέσει την εμπειρία των 33 Εθνικών Οργανισμών Τουρισμού, οι οποίοι είναι μέλη της.

Η Amadeus, κορυφαίος τεχνολογικός συνεργάτης για την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (ΕΕΤ) υπέγραψαν στρατηγική συνεργασία για την προώθηση της Ευρώπης ως τουριστικού προορισμού. Αυτή η συμφωνία συνεργασίας εμπίπτει στη στρατηγική “Destination Europe 2020”, μια από κοινού πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΕΤ για την ενδυνάμωση της εικόνας της Ευρώπης στις υπερπόντιες αγορές μέσω προωθητικών ενεργειών και της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών, σε συνεργασία με τους σημαντικότερους φορείς του κλάδου. Η Amadeus ανακοίνωσε την παροχή της εφαρμογής VisitEurope το Νοέμβριο του 2013.

Η Amadeus και η ΕΕΤ θα συνεργαστούν για την προώθηση της Ευρώπης, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας ως κύριου μοχλού για την οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση. Η Amadeus θα συμβάλει με τις τεχνολογικές της λύσεις και τη γνώση της ευρωπαϊκής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ενώ η ΕΕΤ θα καταθέσει την εμπειρία των 33 Εθνικών Οργανισμών Τουρισμού, οι οποίοι είναι μέλη της.

Η Amadeus και η ΕΕΤ θα συνεργαστούν σε τρεις κύριους τομείς. Μεταξύ αυτών:

  • Τεχνολογία – Η Amadeus έχει αναπτύξει το VisitEurope, μια κινητή εφαρμογή με καινοτόμα χαρακτηριστικά έρευνας και κοινωνικών μέσων, για να προωθήσει την Ευρώπη ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό.
  • Κοινές ερευνητικές πρωτοβουλίες για την ανάλυση των συναφών τάσεων της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και των ειδικών χαρακτηριστικών της αγοράς.
  • Οργάνωση σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για να διαπιστωθεί η δυνατότητα της Eυρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες στην Ευρώπη.

Και οι δύο οργανισμοί θα προσπαθήσουν να επεκτείνουν τη συλλογική αυτή προσπάθεια και σε άλλα συναφή ενδιαφερόμενα μέρη που έχουν σχέση με τον τουρισμό, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του “Destination Europe 2020”.

Ο Peter De Wilde, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδιών (ΕΕΤ), είπε: “Είμαστε χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με σημαντικούς εκπροσώπους του κλάδου, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας τον κοινό στόχο της προώθησης του Destination Europe. Είμαι πεπεισμένος ότι η συνεργασία αυτή θα μας βοηθήσει να διασφαλίσουμε τη θέση της Ευρώπης ως κορυφαίου ταξιδιωτικού προορισμού, με την κατάλληλη συλλογή και ανταλλαγή γνώσεων, συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις ιδιωτικές και τις δημόσιες προσπάθειες”.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να εμπλέξει το σύνολο της Ευρωπαϊκής τουριστικής βιομηχανίας στην επιτυχή προώθηση του Destination Europe. Υποστηρίζουμε δράσεις από τις οποίες μπορούν να ωφεληθούν όλοι οι Ευρωπαϊκοί προορισμοί, όπως π.χ. η χρήση και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στον τουριστικό τομέα”, εξήγησε ο Pedro Ortun, διευθυντής Τουρισμού της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Juan Jesus Garcia, ανώτερος σύμβουλος Βιομηχανικών Υποθέσεων της Amadeus, σχολίασε: “Υιοθετούμε πλήρως τους στόχους που έθεσαν η ΕΕΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της στρατηγικής Destination Europe 2020. Η συνεργασία αυτή αποτελεί παράδειγμα άξιο αναφοράς για τη συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού. Η Amadeus βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να συμβάλει στη συνεργασία αυτή με τρία βασικά στοιχεία: με την τεχνολογία μας, με την παγκόσμια παρουσία μας και με τη γνώση μας για τον κλάδο που μας βοηθά να διαμορφώσουμε το μέλλον του ταξιδιού στην Ευρώπη”.

Στη φωτογραφία, ο Juan Jesus Garcia (Amadeus) και ο Peter De Wilde (ΕΕΤ) κατά την υπογραφή της συμφωνίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024